UFC

Evo kako brazilski veteran opravdava trenutak nepažnje koji ga je stajao meča: ‘Ne postajem mlađi‘

Gilbert Burns 

 Louis Grasse/Shutterstock Editorial/Profimedia
‘Još sam uvijek živ, znam da mogu pobijediti bilo koga u diviziji‘

Gilbert Burns i dalje vjeruje da posjeduje sve potrebno za osvajanje UFC-ove titule prvaka u velter kategoriji. Burns bio je nadomak pobjede nad Jackom Della Maddalenom na UFC-u 299, sve do tada kada ga je trenutak nepažnje stajao pobjede te radi grešku koja rezultira nokautom u trećoj rundi. Dva od tri suca su davala borbu 20-18 u korist Burnsa prije nego što je došlo do prekida.

Bivši izazivač,koji sada ima 37 godina, je u posljednje dvije borbe na omjeru 0-2, no i dalje smatra kako u sebi i dalje ima dovoljno vatre da napadne titulu.

„Imam 37 godina, ne postajem mlađi, ali vjerujem da imam sve što mi je potrebno da postanem prvak“

“Još uvijek sam živ u diviziji. Znam da mogu pobijediti mnogo ljudi u diviziji. San je još živ. I dalje želim postati prvak. To nije samo san, to je moj cilj. Pogodi što? Jako ću se potruditi za to. Sigurno je potrebno malo korekcija, sitnice koje trebam obaviti tehnički, psihički, fizički. Uvijek se moramo poboljšavati.”, rekao je Burns na svom YouTube kanalu.

Nadalje, saznaje kako je Maddalena slomio ruku pri početku borbe te kako sam govori postaje još veći Australčev fan.

„Slomio je ruku možda prilikom prvog ili drugog ‘high kicka‘ koji sam bacio, a tip to nije pokazao - rekao je Burns.

“Čovječe, koliko poštovanja zaslužuje. Sad sam još veći obožavatelj Jacka. Već mi se sviđao tip, svidio mi se njegov stil, sviđa mi se što ide naprijed, pokušava završiti borbu. Nakon tog nastupa, ja sam više od obožavatelja. Mislim da on to zaslužuje. Čovječe, nema nikakvih isprika.”

Za sada se ne zna točno kada se ‘Durniho‘ vraća u kavez s obzirom na to da je dobio doktorsku suspenziju na neodređeno, no jedno je sigurno, svaka borba u kojoj se nalazi Burns, pravi je vatromet te se nadamo da ćemo ga vidjeti u još jednom napadu na titulu.

Linker
26. travanj 2024 09:39