UFC

Deiveson Figueiredo službeno otkazao borbu koja je trebala biti u srpnju, seli u višu kategoriju

Deiveson Figueiredo i Brandon Moreno

 Screenshot (youtube, Ufc)
Figueiredo (21-3-1) je dvostruki bivši UFC prvak u muha kategoriji

Bivši UFC prvak Deiveson Figueiredo sada je službeno otkazao svoj dvoboj u muha kategoriji protiv Manela Kapea na UFC 290 8. srpnja (sedmi mjesec) u Las Vegasu, rekao je predsjednik UFC Dana White u subotu na konferenciji za novinare nakon UFC Charlotte.

Figueiredo je rekao MMA Fightingu prošli mjesec da je borba otkazana zbog ozljede oka koja je još uvijek u tijeku, ali su izvori rekli ESPN-u u to vrijeme da otkazivanje nije službeno i da se borba još uvijek može dogoditi. To je bilo i razumijevanje UFC-a, no izvori su potvrdili za ESPN u subotu da je Figueiredo izvan borbe i da će sada prijeći u bantam kategoriju.

"Tko, dovraga, zna? Ovo je ludo sr**e s kojim se ovdje svakodnevno susrećemo", rekao je White povodom toga.

Figueiredo se još uvijek nosi sa slomljenom orbitalnom kosti, ozljedom koju je pretrpio gubitkom pojasa od Brandona Morena na UFC-u 283 u siječnju (prvi mjesec). Još se ne zna hoće li Kape ostati na UFC 290 cardu.

Figueiredo (21-3-1) je dvostruki bivši UFC prvak u muha kategoriji. Rođeni Brazilac borio se četiri puta s Morenom, a Moreno ga je svladao rezultatom 2-1-1. Izjednačen je s najvećim brojem finiša u UFC-ovoj povijesti muha kategorije (7) s bivšim dugogodišnjim prvakom Demetriousom Johnsonom.

Kape (18-6) je osvojio tri uzastopne pobjede i želio se probiti u glavne izazivače kategorije protiv Figueireda. Ovaj 29-godišnji borac rođen u Angoli bivši je Rizin prvak u bantam kategoriji.

Linker
25. travanj 2024 12:16