UFC

Francis Ngannou: ‘Moj bivši trener želi biti slavan, prigovarao je što je sva pažnja na meni‘

Francis Ngannou
 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Iduća borba Francisa Ngannoua bit će i prvi ‘okršaj‘ s njegovim bivšim trenerom

Još uvijek nije poznato kad će se Francis Ngannou vratiti u Octagon i po prvi put braniti titulu prvaka teške kategorije koju je u ožujku pobjedom nad Stipom Miočićem osvojio. Bio je spreman boriti se u rujnu, no to se sigurno neće dogoditi nakon što je njegov naredni protivnik, Ciryl Gane, privremenu titulu prvaka osvojio početkom ovog mjeseca.

Ta borba za privremenu titulu nešto je što Francis nije najbolje prihvatio i s čim se još uvijek nije pomirio. Posebno jer je prvak bio tek tri mjeseca, kad je UFC odlučio organizirati borbu za još jednog prvaka. Ujedno njegovog budućeg protivnika.

U razgovoru za GQ, Ngannouu nije bilo problem otvoreno priznati koliko mu je to sve zasmetalo.

"Što si duže u ovom sportu, to sve više vidiš koliko neka unutarnja politika igra ulogu. Ovaj posao zapravo nije niti lijep niti lak, kad pogledaš cijelu sliku. Imam osjećaj nepoštovanja od strane UFC-a. Tek što sam se borio protiv prvaka teške kategorije, samo par mjeseci kasnije, oni govore o nekome drugom kao svjetskom prvaku. Nekad se pitam jesam li ja prvak ili ne, zbunjujuća je situacija", iznio je svoje osjećaje prvak, očigledno povrijeđen razvojem situacije.

No, vremena za povrijeđenost nema, budući da će se uskoro morati krenuti pripremati za borbu nakon koje će UFC ponovno imati samo jednog teškaškog prvaka. Iako će mu s druge strane stajati Ciryl Gane, zapravo je jasno kako će promocija ove borbe ići u smjeru Ngannouovog susreta s njegovim bivšim, a Ganeovim trenutnim trenerom, Fernandom Lopezom. Ngannou se s njim rastao nedugo nakon poraza od Stipe Miočića na UFC 220 priredbi te od Derricka Lewisa pola godine kasnije.

Tako će njihov susret svakako biti zanimljiv, posebno jer Ngannou više ne govori lijepim riječima o čovjeku koji ga je uveo u MMA.

"Fernandov veliki problem je što on želi biti slavan. Ne mogu nabrojati koliko puta smo upali u raspravu zbog toga što je on mislio kako ja preuzimam svu pažnju. Brate, što ti želiš? Ako želiš pažnju, znaš gdje je ona, unutar Octagona, a ne pored njega. Odabrao si biti sa strane, ne znam kako da te tako učinim slavnim", rekao je Ngannou, dodavši:

"Ako želiš biti trener, tvoje je stajati tamo gdje trener stoji i dobiti ono što trener dobiva. Ne možeš biti trener, a dobivati ono što dobiva borac. Uvijek je bilo tako. On uspoređuje koliko on i ja imamo pratitelja na Instagramu. Rekao sam mu tada da mi to nije važno i da bih rado neke prebacio njemu, ali to ne mogu napraviti. To je konstantno bio naš problem."

Lopez će sad dobiti svoje mjesto pod reflektorima, što će možda biti i malo nepravedno prema Ganeu, no isto tako će mu pomoći više se koncentrirati isključivo na borbu. Ono što je sigurno je da je Lopez odličan trener, budući da je u kratkom vremenu dva borca doveo do UFC-ovog teškaškog vrha. Ako sa svojim trenutnim učenikom uspije nadmašiti bivšeg, nema sumnje kako mu niti ta spomenuta slava neće izmaknuti.

Linker
26. travanj 2024 05:38