UFC

Francis Ngannou zahtijeva borbu protiv Miočića u prosincu

Ngannou vs. Miočić
 screenshot/YouTube
Francis Ngannou uputio je zahtjev UFC-u da mu borbu protiv Stipe Miočića ugovore za 12. prosinca

Već neko vrijeme nismo čuli Francisa Ngannoua, borca koji bi po svemu sudeći trebao biti idući izazivač teške kategorije, čime bi ušao u revanš protiv Stipe Miočića. Ipak, on još kao takav nije potvrđen niti se zna kad bi se Miočić mogao vratiti u Octagon te hoće li to biti ove godine.

 

Ngannou trenutno trenira u Extreme Couture dvorani gdje radi na boksu s poznatim boksačkim trenerom i analitičarem Teddyjem Atlasom, čovjekom koji je bio u timu Mikea Tysona na vrhuncu karijere. Tamo ga je pronašao The Schmo, kojem je "Predator" odgovorio na par pitanja, a prvo je bilo odmah ono najvažnije. Kad će se dogoditi borba za titulu između njega i Miočića?

"To nije pitanje na koje ja mogu odgovoriti, ono pripada UFC-u. No, ja zahtijevam 12. prosinca što je posljednji PPV u ovoj godini i dva mjeseca od danas. Očekujem dobiti taj datum", rekao je Ngannou.

Schmo se nakon toga vratio na prvu borbu te način na koji je Miočić pobijedio, odnosno hrvanje. Upitan je Francis što to može promijeniti da mu se ista sudbina ne ponovi.

"Radio sam puno na svemu i napravio bih promjene u trening kampu. To se sigurno ne bi ponovilo. Kad pogledam tu borbu, vidim jako puno prilika koje bih iskoristio da sam bio spremniji", još jednom se vratio na već tada iznešen razlog uvjerljivog poraza.

Nezaobilazna tema je Jon Jones, za kojeg još uvijek nije sigurno hoće li postati teškaš. Ngannou je svakako jedan od glavnih kandidata za njegovog protivnika. Zapravo, s njihovim međusobnim prozivanjem su i krenule trzavice između UFC-a i Jonesa, koje su na kraju rezultirale Jonesovim napuštanjem pozicije prvaka poluteške kategorije te čekanjem financijske prilike, no za borbu u teškoj kategoriji.

"Ne znam što će Jones napraviti, hoće li otići u tešku kategoriju, hoće li se vratiti u polutešku i boriti protiv Jana Blachowicza ili će čekati Adesanyu? To me se niti ne tiče. Ja želim naslov prvaka teške kategorije, a to trenutno drži Stipe Miočić i on je jedina borba o kojoj razmišljam", pokušao je ne razmišljati o borbi protiv Jonesa.

Postavlja se pitanja kakve UFC ima planove za spomenuti 12. prosinca. Za istu se priredbu već najavljuju dvije borbe za titulu, ona između Kamarua Usmana i Gilberta Burnsa te ona između Amande Nunes i Megan Anderson. No, priredba s tri borbe za titulu, posebno ako je neka velika, UFC-u nije strana. Zapravo, vidjeli smo ju već ove godine na Fight Islandu. Riječ je o UFC 251 priredbi.

Linker
06. siječanj 2021 21:42