UFC

Francuski borci pokupili gotovo sve bonuse: Nije bilo prevelike dileme kad je u pitanju najbolja borba večeri

Benoit Saint- Denis (gornji) vs. Thiago Moises (donji)

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Trojica od ukupno četvorice osvajača bonusa dolaze iz Francuske

UFC-ovi eventi u Parizu vjerojatno će se ustaliti kao tradicija početkom devetog mjeseca, a s obzirom na atmosferu koju pruži francuska publika, ne bismo se bunili da UFC dvaput godišnje dolazi u Pariz.

Preko 15 tisuća ljudi skupilo se u Accor Areni i prava je uživancija slušati njihovo navijanje. Mnoštvo francuskih boraca na ‘‘fight cardu‘‘ samo ih je dodatno potaknulo na gromoglasno navijanje, a francuski borci pokupili su gotovo sve bonuse koje je UFC sinoć podijelio.

Dva borca nagrađena su bonusom za najbolju izvedbu večeri. Ciryl Gane više nego zasluženo nagrađen je za pobjedu nad Sergeyjem Spivakom. Najpoznatiji francuski MMA borac poigrao se s Moldavcem i djelovao je kao dvije klase bolji borac. Spivak je kapitulaciju potpisao drugom polovicom druge runde, a osim pobjede, Gane je uzeo i dodatnih 50 tisuća dolara bonusa.

Drugi osvajač bonusa za najbolju izvedbu nama je dobro poznati Morgan Charriere. Prošlogodišnji protivnik Daniela Bažanta (borili se u Cage Warriorsima) uvjerljivo je porazio Talijana Manola Zecchinija. Charriere je do pobjede u UFC debiju došao nokautom u prvoj rundi i na sjajan način predstavio se UFC-u. ‘‘Middle kickovi‘‘ bili su presudni u ovom meču, a Charriere je imao debi iz snova. Pred domaćom publikom otvorio je ‘‘main card‘‘, nokautirao je protivnika u prvoj rundi, a uzeo je i bonus u iznosu 50 tisuća dolara. Prije nešto manje od godinu dana, za nijansu je bio bolji od Daniela Bažanta i slavio je podijeljenom sudačkom odlukom. Vjerojatno ni sam nije slutio gdje će biti 10-ak mjeseci kasnije.

Dileme oko borbe večeri nije bilo. Francuski ‘‘buldožer‘‘ Benoit Saint-Denis gotovo uvijek oduševi svojim nastupom, ali za borbu večeri potrebna su dvojica. Thiago Moises nije pretjerano uspio ugroziti Saint-Denisa u sinoćnjem obračunu, ali hrabro se borio i izvukao je svoj maksimum. Ukupno devet minuta i 44 sekunde izdržao je Moises u kavezu s ovim moćnim Francuzom, a Saint-Denis do pobjede je došao tehničkim nokautom. Odličan meč od prve do posljednje sekunde i ukoliko ga niste pogledali sinoć, obavezno odvojite desetak minuta za pogledati snimku tog meča. Tempo kojim su se borili popraćen fantastičnom atmosferom s tribina čine savršenu kombinaciju za najbolju borbu večeri.

Saint-Denis je upisao četvrtu pobjedu zaredom, a unutar UFC-ove lake kategorije stopostotnog je učinka. Jedini poraz pretrpio je u svom UFC debiju, ali debi je odradio u velter kategoriji protiv Elizeua Zaleskog dos Santosa. Nakon tog poraza spustio se u laku kategoriju i djeluje zrelo za obračun s rangiranim borcima.

Linker
24. travanj 2024 05:52