UFC

‘On izgleda kao da ste zatražili ‘AI‘ da kreira francusku verziju Joshue‘: Pročitajte reakcije na pobjedu Ganea

Ciryl Gane

 JULIEN DE ROSA/AFP/Profimedia
Ciryl Gane oduševio je nekoliko svojih kolega iz UFC-a

Ciryl Gane u trećem mjesecu ove godine silno je razočarao sve one koji su polagali nade u njega. Francuski teškaš izdržao je samo dvije minute u kavezu s Jonom Jonesom, prije nego ga je ‘‘Bones‘‘ prisilio na tapkanje.

Nevjerojatnom lakoćom Jones je porazio Ganea u meču za tada upražnjenu titulu prvaka teške kategorije, a Ciryl Gane te večeri na UFC 285 eventu vjerojatno je izgubio mnoštvo fanova. Nije toliko strašno što je izgubio od Jonesa, koliko je kritičan način na koji je došao do poraza. Francuz je pao bez ispaljenog metka, ali puno toga popravio je sinoćnjim nastupom.

Predvodio je Gane UFC-ov spektakl u Parizu, a protivnik mu je bio Sergey Spivak. Iako je više nego jasno da je Spivak lošiji borac od Ganea, stilski je donosio određenu opasnost za Francuza. Moldavac je odličan hrvač, a Ganeove najveće slabosti leže upravo u tom segmentu. Postojala je mogućnost da Spivak uz dobru taktiku dođe do pobjede, ali Gane je apsolutno izdominirao Moldavca te ga je porazio tehničkim nokautom u drugoj rundi.

Time je Gane uspješno obranio svoje drugo mjesto u poretku izazivača unutar teške kategorije, a Belal Muhammad izveo je zanimljiv zaključak nakon Ganeove maestralne izvedbe u meču protiv Spivaka.

‘‘Pogledao sam ‘main event‘. Jedino što o čemu mogu razmišljat jest koliko je zapravo dobar Jon Jones.‘‘, napisao je Belal putem Twittera.

Da, stvarno je nevjerojatno da je Jones doslovno prošao kroz borca kakav je Ciryl Gane, ali treba istaknuti da je i Ciryl Gane te večeri odradio uvjerljivo najlošiji nastup u svojoj karijeri.

Nekoliko UFC-ovih boraca javno je iskazalo oduševljenje Ganeovom pobjedom, a Chris Curtis usporedio je Ganea s jednim od najboljih boksača na svijetu.

‘‘Ciryl Gane izgleda kao ste zatražili umjetnu inteligenciju (AI) da stvori francuskog Anthonyja Joshuu.‘‘, napisao je Curtis.

Nerijetko se Ganea uspoređuje s Anthonyjem Joshuom iz više razloga. Obojica su fizički impresivno građeni, obojici se predviđala velika i zvjezdana karijera, ali često se obojici spočitava da nisu dovoljni srčani za sami vrh. Anthony Joshua ipak je uspio dogurati do samog vrha i postao je svjetskim prvakom, a Ciryl Gane još uvijek je bez titule prvaka u najjačoj svjetskoj MMA organizaciji.

Još jedan dobar nastup i nova pobjeda mogli bi ga gurnuti u novi napad na titulu, ali prije svega, Ganeu slijedi odmor i uživanje u sinoćnjoj pobjedi.

Inače, među borcima koji su popratili njegov nastup našao se i Tai Tuivasa. Upravo Tuivasa bio je Ganeov protivnik na prošlogodišnjem eventu u Parizu, a ‘‘Bam Bam‘‘ je tada bio zadivljen atmosferom koju je stvorila publika u Parizu. Ništa manje oduševljen nije bio niti sinoć.

‘‘Francuski navijači, kako su dobri.‘‘, napisao je Tai putem Twittera, a Lando Vannata i Johnny Munoz pohvale su uputili u smjeru Ciryla Ganea.

Linker
28. travanj 2024 09:17