UFC

Georges St-Pierre o nastupu Chimaeva protiv Burnsa: ‘Ne može se tako boriti na elitnoj razini‘

Georges St-Pierre

 Screenshot (youtube, Lewis Howes)
Jedan od najvećih MMA boraca u povijesti ovog sporta, dao je zanimljive savjete neporaženom Čečenu

Više od dva tjedna, prošla su od posljednjeg nastupa Khamzata Chimaeva. Puno smo o Čečenu naučili na UFC 273 priredbi i kroz borbu protiv Gilberta Burns. Chimaev se napokon nosio s poteškoćama i vrhunskim protivnikom, ali uspio je ponovno pobijediti.

Podijeljena su mišljenja oko nastupa Chimaeva na toj priredbi. Neki smatraju kako se pokazalo da Chimaev nije dobar koliko su svi mislili, dok postoji i ona druga strana koja ističe da se Khamzat borio protiv jednog od najboljih boraca na svijetu te je dokazao kako posjeduje sve alate za biti prvakom.

Sada kad su se dojmovi donekle slegnuli, analitičari mogu hladnije glave prokomentirati što se točno događalo u tom meču. Georges St-Pierre nije istaknuti MMA analitičar, ali jedan je od najvećih MMA boraca u povijesti te zasigurno ima ponešto pametno za reći. Kanađanin je pohvalio Chimaeva, ali uputio je i nekoliko kritika.

''Mislim da je to bio odličan meč za njega. Trebao je takvu borbu jer dosad je lakoćom prolazio kroz sve svoje protivnike. Ponekad su vam potrebne poteškoće, jer kroz takve situacije napredujete. Dakle, bio je to dobar meč za njega.'', započeo je GSP u razgovoru za MMA News, a zatim je opisao što nije bilo dobro u nastupu Chimaeva.

''Nije dobro primati udarce u glavu. Volim ga gledati kako se bori, ali smatram da nije odradio najpametniju borbu. Mogao si je olakšati posao. Naviknut je prolaziti kroz svakog, ali ne možete se ovako boriti na elitnoj razini. Morate se pripremiti i držati taktike. Nema smisla konstantno se upuštati u otvorene razmjene s nekim poput Burnsa.''

GSP je kako je odmicala njegova karijera postajao borcem koji se savršeno držao taktike, a ponekad je trpio kritike da previše kalkulira i pruža dosadne mečeve. Kanađanina takve kritike nisu previše uzrujavale, jer on je znao kako doći do pobjede i godinama je bio na samom vrhu ovog sporta. Jon Jones s vremenom je također usvojio takav pristup i očito se radi o receptu za uspješnu, dugotrajnu karijeru na samom vrhu. Chimaevu je tek 27 godina i još je poprilično neiskusan, ali savjeti od nekog poput GSP-a mogu mu biti jako korisni.

Linker
18. lipanj 2024 15:45