UFC

Giga Chikadze nezadovoljan je zbog stagnacije u karijeri: ‘Ovo postaje jako frustrirajuće, samo se želim boriti!‘

Giga Chikadze

 DIEGO RIBAS/PXIMAGES/ICON SPORTSWIRE/NEWSCOM/PROFIMEDIA Diego Ribas/pximages/icon Sportswire/Newscom/Profimedia
Jedini poraz unutar UFC-a nanio mu je upravo Kattar

Jedan od najboljih gruzijskih boraca, Giga Chikadze (14-3, 7-1 UFC), postaje umoran od čekanja na svoj idući nastup unutar oktogona. UFC-ov borac perolake kategorije Chikadze nije ušao u kavez od poraza jednoglasnom odlukom protiv Calvina Kattara na UFC on ESPN 32 priredbi u siječnju (prvi mjesec) prošle godine. Pauzirao je četiri mjeseca zbog ozljeda za koje je rekao da je zahtijevalo pet operacija da bi se sanirale, ali je spreman boriti se više od godinu dana.

Chikadze je rekao da je spreman za borbe protiv Sodiqa Yusuffa, Chan Sung Junga i Briana Ortege tijekom pauze, ali svaki potencijalni protivnik je zadobio ozljede, što je dodatno odgodilo njegov povratak. Sada je ostao u stanju neizvjesnosti i nije siguran što je sljedeće.

“Prošlo je godinu i pol dana, pokušavao sam dobiti borbu. Malo je frustrirajuće jer sam godinu i dva mjeseca trenirao za borbu da bih se pripremio. To je kao kamp, ​​kamp koji sam pripremao 14 mjeseci. U to vrijeme ljudi obično zadobiju mnogo ozljeda. Još uvijek sam dobro, samo čekam da se vratim. Borci također odbijaju boriti se sa mnom i borci koje su mi ponudili, ozlijeđeni su. Sodiq se ozlijedio. Također, ‘Zombie‘ se ozlijedio, a onda su dogovorili s drugim tipom. Zatim Ortega, imao je prethodnu ozljedu. Sada ne znam što će se dogoditi, ali ovo polagano postaje frustrirajuće, samo se želim vratiti u oktogon”, poručio je.

Prije poraza od Kattara, što je njegov jedini poraz unutar UFC-ovog oktogona, Chikadze je ostvario sedam uzastopnih pobjeda u perolakoj kategoriji najjače svjetske MMA organizacije. Sljedeći mjesec navršava 35 godina, što znači da se što prije treba vratiti, jer mu vjerojatno nije ostalo previše borilačkog vremena.

Linker
28. travanj 2024 03:09