UFC

Gilbert Burns pred domaćom publikom završio Neila Magnyja, zatim prozvao Colbyja Covingtona!

 Gilbert Burns 

 Louis Grasse/PxImages/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
Rekao je kako će završiti svakoga tko stane ispred njega, a noćas je dokazao da se nije šalio kad je rekao da će prekidom pobijediti Magnyja

Priredba u Brazilu jednostavno ne bi imala smisla bez Gilberta Burnsa, koji se noćas na UFC 283 priredbi borio protiv Neila Magnyja. Ova dva rangirana borca velter kategorije su nastupili na glavnom dijelu ove odlične priredbe, no ono što je Burns donio je bilo jednostavno previše za Magnyja.

Vratio se Gilbert pobjedama nakon što ga je u četvrtom mjesecu prošle godine pobijedio Khamzat Chimaev, a i sam je najavljivao kako će relativno brzo ali atraktivno završiti Magnyja te da se nada kako će mu to donijeti novi napad na titulu u velter kategoriji. Tijek borbe pročitajte u nastavku.

Vidno duži borac Magny otvorio je borbu sa nekoliko ‘‘low kickova‘‘ s distance dok je Burns u prvom dijelu prve runde bio dosta rezerviran. Počeo mu je Burns ulaziti sa nekoliko udaraca da bi na kraju došao i do rušenja, a Magny se solidno branio na samom početku. Burns je uspio proći u ‘‘side mount‘‘ i ramenom je pritiskao Magnyja te je uspio proći i u ‘‘mount‘‘ i držao mu je desnu ruku zarobljenu na parteru. Gilbert je uhvatio ‘‘arm triangle‘‘ gušenje te je nakon nekoliko sekundi Magny bio prisiljen tapkati.

Burns je odnio pobjedu ‘‘submissionom‘‘ u prvoj rundi, a nakon borbe je rekao da svi bježe od njega i da će jednom biti prvak. Najavio je i da će završiti svakog tko stane ispred njega, a posebno je prozvao Colbyja Covingtona. Kakva bi to borba bila!

Linker
25. travanj 2024 06:20