UFC

Glover Teixeira: ‘Alex Pereira nije htio ići u Brazil nakon osvajanja pojasa, čekao je moju borbu‘

Teixeira i Pereira

 Mma Fighting
Izgleda da je ipak mogao ići jer je Gloveru propala borba ove subote

S Gloverom Teixeirom u kutu Alex Pereira je postao prvak srednje kategorije, a i spremao se u njegovoj dvorani gdje ga je Glover podučavao hrvanju i parteru. Postao je Glover tako njegov mentor i jedan od najzaslužnijih ljudi barem kada je MMA u pitanju, a pod njegovom trenerskom palicom je i osvojio pojas.

Pereira je prošloga mjeseca u petoj rundi borbe tehničkim nokautom pobijedio rivala Israela Adesanyu te mu je uzeo pojas, a ujedno je to bio i prvi poraz Adesanye u srednjoj kategoriji. Neki su se nakon toga nadali ‘‘cardu‘‘ na kojemu će se skupa naći i Teixeira i Pereira, no Glover je rekao da će se to teško dogoditi.

‘‘To bi bilo malo previše. Volim biti tu za njega a i on želi biti tu za mene. To je razlog zbog kojeg nije otišao u Brazil. Prvo je htio letjeti u Brazil odmah nakon osvajanja pojasa, ali onda je rekao da želi pričekati moju borbu te je otkazao let. Mi smo tu jedan za drugog, no ako se dogodi, dogodi se. Bila bi to prekrasna stvar, snašli bi se u svakoj situaciji‘‘, rekao je Glover za MMA Junkie.

Izgleda da je Pereira ipak mogao ići jer je Gloverova borba ove subote propala nakon što se Prochazka ozlijedio i napustio pojas. UFC je Teixeiri nudio Ankalaeva kojeg je ovaj odbio, a tražio je Blachowicza. Na to nisu pristali te je Glover ostao bez ikakve borbe, što je ipak šteta jer je jedno vrijeme držao pojas u poluteškoj kategoriji.

Linker
14. svibanj 2024 14:58