UFC

Glover Teixeira o dolasku Alexa Pereire u UFC: ‘Tatica je stigao i Adesanya ne želi pričati o tome‘

Alex Pereira
 John Marshall Mantel/Zuma Press/Profimedia
Brazilski poluteškaš smatra kako će kick-boksač Alex Pereira opravdati očekivanja u UFC-u

Prije otprilike dva tjedna pojavila se informacija kako će Alex Pereira potpisati ugovor s UFC-om. Nekoliko dana kasnije njegov potpis ugovora postao je služben i ponajbolji kick-boksač svijeta postao je članom najjače svjetske MMA promocije. Pereira je privukao puno pažnje jer se u kickboxingu dvaput borio protiv Israela Adesanyje, sadašnjeg prvaka UFC-ove srednje kategorije. Ne samo da se ''Poatan'' borio protiv Israela, već ga je dvaput pobijedio, a Brazilac je ujedno i jedini borac koji je ikada nokautirao Adesanyju.

Glover Teixeira, izazivač za pojas poluteške kategorije dobro poznaje Alexa Pereiru i nerijetko zajedno treniraju. Iskusni Brazilac vjeruje kako je Israel Adesanya sada u velikom strahu kada je Pereira došao u njegovu kategoriju.

''Tatica je ovdje u UFC-u i Adesanya ne želi pričati o tome. Ovaj tip (Pereira) tek je došao, no on (Adesanya) zna da je to težak meč za njega. Nitko ne može zadati toliko problema Adesanyji u srednjoj kategoriji. Ne kažem da će Pereira sigurno pobijediti, radi se o posve novoj borbi, drugom vremenu, drukčijem stilu borbe, ali Adesanya se sigurno moli. Molim vas, stavite nekog tipa poput Phila Davisa protiv njega', započeo je Glover Teixeira u podcastu Trocação Franca.

Opaskom da stave nekoga poput Phila Davisa, Teixeira aludira da se Adesanyja nije borio s borcem koji taktiku bazira na hrvanju, a pritom je i jako dobar u tome što radi. U nastavku podcasta, Glover je dodatno pojasnio razlike između Adesanyje i Pereire.

''On (Pereira) kada vas pogodi u desno rebro, zaboli vas i lijevo. Adesanya mu nije ravnopravan. Prije svega, Israel će biti totalno preplašen jer ga je Pereira nokautirao rukavicama od 10 'unci'. Sada s rukavicama od četiri 'unce', a uz sve to Adesanya nema nokautersku moć kao Pereira. Adesanya je je**no dobar, nemojte me krivo shvatiti, on je sjajan, no on ne udara poput Alexa. Adesanya udara poput normalnog tipa (borca), Poatan s druge strane nije normalan.''

Kao što je gore navedeno, Glover Teixeira nema visoko mišljenje kada su u pitanje Israelove vještine u parteru. 41-godišnji Brazilac poslužio se borbom između Jana Blachowicza i Adesanyje kao dokaznim materijalom.

''Adesanya ne posjeduje vještine u parteru, barem prema onome što sam vidio u zadnjoj borbi (predzadnjoj protiv Blachowicza, op.a.). On ne posjeduje hrvanje i parter kojime bi srušio Pereiru. 'Poatan' je zapravo bolji od njega u tome. Neću reći da je on jedan od najboljih, da je poput Rodolfa Vieire ili 'Jacarea', ali Pereira se jako dobro brani u parteru i ima dobro obrambeno hrvanje. Način na koji se kreće na nogama otežava skraćivanje distance. Ja imam dobra rušenja, no teško ga je dohvatiti. Očekujem da bude dobar u UFC-u. Mislim da je teže doći do borbe protiv Adesanyje nego boriti se protiv Israela. Stilovi čine borbe. Na primjer, ja sam nokautirao Thiaga Santosa, on je nokautirao Blachowicza, a Jan je nokautirao Coreyja Andersona koji je pobijedio mene.'', zaključio je svoju priču Glover Teixeira.

Dug je put pred Alexom Pereirom do borbe protiv Israela Adesanyje. Trebat će ''Poatan'' niz pobjeda protiv dobrih boraca u UFC-u, a tek ostaje za vidjeti kako će proći tranzicija sjajnog kick-boksača koji ima samo četiri MMA nastupa (3-1-0).

Linker
18. travanj 2024 13:07