UFC

Glover Teixeira opisao ključnu promjenu prije svog pobjedničkog niza: ‘Odlučio sam uživati‘

Glover Teixeira i Jon Anik

 Screenshot (youtube, Ufc)
Prvak UFC-ove poluteške kategorije osvrnuo se na svoj put ka tituli

Prava motivacija brojnim kolegama borcima, ali i svima koji prate njegov rad, svakako je Glover Teixeira. Brazilac je došao do titule UFC prvaka nekoliko dana nakon što je navršio 42. godinu života.

Iskusni Brazilac u desetom mjesecu prošle godine iznenadio je Jana Blachowicza i relativno lako ga je pobijedio. Teixeira je slavio ''submissionom'' u drugoj rundi, a ovog vikenda čeka ga prva obrana pojasa.

Protivnik će mu biti Jiri Prochazka, opaki češki nokauter koji je zapravo i osjetni favorit u tom meču (1.45-2.50). Teixeira je ipak naviknut na ulogu autsajdera. Brazilac je imao teških perioda u svojoj karijeri.

2014. godine poražen je u meču za pojas protiv Jona Jonesa, a zatim je izgubio i od Phila Davisa. Uslijedile su tri uzastopne pobjede i činilo se kako bi mogao dogurati do novog ''title shota''. Međutim, kroz narednih pet mečeva, Glover je triput izgubio. Anthony Johnson i Alexander Gustafsson uspjeli su ga nokautirati, a Corey Anderson pobijedio ga je jednoglasnom odlukom.

Nakon poraza od Coreyja Andersona koji datira iz sredine 2018. godine, Glover Teixeira posložio je stvari na drugi način i nanizao je čak šest uzastopnih pobjeda. Posljednja od tih bila je ona protiv Jana Blachowicza u meču za titulu, a Glover je u razgovoru s Jonom Anikom objasnio što je točno promijenio nakon meča protiv Coreyja Andersona.

''Preozbiljno sam shvaćao život. Jednostavno sam sve uzimao previše ozbiljno. Imam ovaj dar da se borim i znam koliko sam dobar trenirajući i boreći se. Nakon tog poraza (od Coreyja Andersona), imao sam 39 godina i shvatio sam: Budem li sve ovo uzimao tako ozbiljno, nikad se više neću boriti za titulu. Odlučio sam uživati u posljednjih nekoliko mečeva.'', rekao je Glove za kojeg je vidljivo kako je puno opušteniji uoči svojih mečeva i uistinu uživa unutar tog kaveza.

Trenutak kad je Glover počeo ponovno razmišljati o borbi za pojas, bila je pobjeda protiv Anthonyja Smitha. Glover je tada odradio sjajan meč, a taman je započela i pandemija koronavirusa. Glover se uoči meča protiv Smitha pitao hoće li se ikad više uopće boriti s obzirom na sve zabrane koje su se dogodile početkom pandemije, ali nakon pobjede protiv Smitha počeo je vjerovati da će postati svjetskim prvakom.

To se uistinu i dogodilo, a što je sve Glover imao za reći o svom putu ka titulu, pogledajte u intervjuu koji je odradio s Anikom. Video je pri dnu teksta.

Linker
02. svibanj 2024 07:49