UFC

Helwani otkrio zašto UFC ne želi ugovoriti borbu Diaza i Poiriera: ‘Nateu su postavili ultimatum!‘

Dustin Poirier i Nate Diaz

 screenshot (YouTube, UFC)
Prošlog tjedna činilo se kako je borba Nate Diaza i Dustina Poiriera jako blizu

Tek što nas je razveselila informacija kako je borba Natea Diaza i Dustina Poiriera blizu, spušteni smo na zemlju informacijom da to baš i nije tako.

A sve je krenulo time da je Dustin svoje fanove obavijestio kako bi se uskoro trebao boriti te da će mu protivnik biti upravo Nate. Nije otkrio datum, ali je rekao da bi borba bila prije nego što bi bilo tko očekivao. Iz tog se moglo lako zaključiti da mu je borba ponuđena i da ju je prihvatio.

No, nedugo nakon toga loše vijesti došle su s Diazove strane. On je rekao kako neće biti ništa od te borbe, čak je izjavio kako mu UFC nema dati namjeru Poiriera te da su rekli kako je on "pušioničar". Jasno je bilo da se Nate tu zapravo malo igra s medijima te da je problem negdje drugdje.

Do pravog razloga ove situacije došao je tko drugi nego Ariel Helwani. "Najpoznatiji nos MMA-a" nanjušio je priču, a onda je putem svojih izvora došao do informacije koju je tražio. Nju je iznio u The Ringer MMA showu, podcastu koji vodi s još dvojicom kolega na Spotifyju.

"Očito je kako Nate želi tu borbu, on se želi boriti što prije. Dustin također želi tu borbu. I UFC također želi tu borbu. No, oni ju žele uz jedan dodatak. Žele produžiti ugovor s Nateom Diazom. I to je zapravo ovo što dovodi po ključne točke ovog cijelog scenarija", rekao je Helwani.

UFC-ove namjere su jasne. Oni žele nastaviti suradnju s Diazom, dok se čini kako ovaj ne želi pregovarati dok mu ugovor ne istekne. Pretpostavlja se da su mu namjere odraditi boksački meč protiv Jakea Paula, u trenucima dok ne ovisi o UFC-u, nakon čega bi bio spreman stupiti u pregovore oko povratka u organizaciju. UFC i Dana White su stava da ne žele niti jednog svog borca vidjeti u vezi s Paulom i možda upravo tu nastaje problem.

"Kao da su ga pitali želi li tu borbu, a ako želi, onda mora potpisati ugovor na još nekoliko njih. Ili barem još jednu, što bi vjerojatno bila borba protiv Conora, a to uopće nije loša ponuda", dodao je Helwani, potvrdivši gore navedeno:

"Ono što se sad događa je zapravo fascinantno. Jake Paul je tip na drugom kraju svega ovog, a Masvidal, Diaz i svi ostali momci gledaju prema njemu i misle si kako mogu zaraditi hrpu novca, samo ako odu u njihov svijet. A za to, moraju se riješiti UFC ugovora."

Izgleda nam to kao klasično UFC poslovanje, zar ne?

Linker
26. srpanj 2024 18:59