UFC

Službeno je, Merab Dvalishvili bit će zamjenski borac za O‘Malleyja i Veru ovoga vikenda na UFC 299 priredbi!

 Merab Dvalishvili

 Amy Kaplan/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
Nadamo se da će tako i biti te da će se u subotu sve odigrati po programu, te da neće biti potrebe da Merab uskače u meč dan ranije

Nedavno je na UFC 298 priredbi Merab Dvalishvili došao do možda i najveće pobjede do sada, a svladao je bivšeg prvaka Henryja Cejuda odlukom sudaca nakon tri runde. Pokazalo se da ni borac Cejudovog kalibra trenutno ne može ugroziti Meraba i da jednostavno mora napasti titulu, a sada joj je došao na korak bliže.

Već dugo Dana White naganja Meraba da napadne titulu u bantam kategoriji, no ovaj je to jako dugo izbjegavao jer ju je držao njegov najbolji prijatelj, Aljamain Sterling. Sada kada on više nije na tronu i kada vjerojatno trajno odlazi u perolaku kategoriju, došlo je Merabovo vrijeme da pokuša osvojiti titulu.

Ovoga tjedna na UFC 299 svjedočit ćemo prvom pokušaju Seana O‘Malleyja da obrani titulu koju je oduzeo Sterlingu nokautom, a protivnik će mu biti njegov ‘‘krvnik‘‘ Marlon Vera. Kao što se moglo i očekivati, Merab Dvalishvili će također biti u Miamiju, a njegova uloga će biti da bude zamjenski borac spomenutom dvojcu ukoliko se dogodi da jedan od njih bude spriječen nastupiti te večeri.

To bi značilo da, ako i ne bude potrebe da Merab uskoči ove subote, on sljedeći napada titulu protiv pobjednika između O‘Malleyja i Vere. Nadamo se da će tako i biti te da će se u subotu sve odigrati po programu, te da neće biti potrebe da Merab uskače u meč dan ranije. Želimo ga gledati protiv prvaka s punim kampom, no ne sumnjamo da bi i ovako imao što za reći.

Merab za poraz ne zna od 2018. godine, tako da je svoju priliku odavno zaslužio.

Linker
20. travanj 2024 04:05