UFC

Hill ušao u sukob s poznatim novinarom: ‘Ti si zmija, ku*a, slabić i jadnik. Kad-tad ćemo biti u istoj prostoriji!‘

Jamahal Hill i Ariel Helwani

 Pofimedia/FS
‘Dopustio si Arielu da te nagovara i vodi, a on je učinio da izgledaš kao budala, kakva je i on sam. Njega nije briga, on samo pokušava pokupiti poene čak i tamo gdje ih nema. Prvače, bolji si od toga‘, poručio je donedavni prvak poluteške divizije Jiriju Prochazki

Jiri Prochazka u ponedjeljak je gostovao u MMA Houru kod Ariela Helwanija, a sadržaj tog razgovora ozbiljno je razbjesnio Jamahala Hilla. Donedavni prvak UFC-ove poluteške kategorije, naime, smatra kako je najpoznatiji svjetski MMA novinar pokušao navoditi intervju s Prochazkom u smjeru koji njemu najviše odgovara, odnosno, izmanipulirati Čeha i posljedično stvoriti sukob između njega i "Sweet Dreamsa".

"Jiri je imao intervju s Arielom i, kao što mnogi od vas već znaju i imali su prilike vidjeti, Ariel je koristio svoju prljavu i podmuklu taktiku koju voli koristiti da bi ‘prešao‘ borce. Cijelo vrijeme to radi, on je obična propalica. Nastavi bacati sjenu na mene, imaš agendu, imaš problem sa mnom iz nekog razloga, možda zbog činjenice da si, kad sam prošli put došao u tvoju emisiju, nakon borbe za titulu, i na meni isprobao svoju taktiku, ali nije upalila. Mislio si da sam samo još jedan glupi borac, netko oko koga možeš trčati verbalne krugove, ali nije ti išlo. Ljudi su vidjeli što si radio, a sada si uznemiren i pucaš po meni kad god ti se pruži prilika", rekao je Hill u videozapisu kojeg je objavio na svom YouTube kanalu, pa nastavio u istom tonu:

"Svi mi znamo Ariela... Štreberska, budalasta, mekana propalica koja je više puta priznala da se ne usudi boriti i koja na nasilje reagira kao nečija baka. Taj tip ima hrabrosti pokazivati nepoštovanje prema borcima u svojoj emisiji, tvrdeći pritom da je pravi novinar koji je tu isključivo zbog boraca. Ti borci rade stvari koje ti nikad nećeš moći učiniti".

Prvi okidač za Hillovu reakciju bio je dio intervjua u kojem Prochazka sugerira da je ozljeda (ruptura ahilove tetive) zbog koje je napustio pojas prvaka u poluteškoj diviziji zapravo posljedica njegove prekomjerne težine. Hill je objasnio anamnezu svoje ozljede pozivajući se na tvrdnje "jednog od najboljih doktora na svijetu", primijetivši pritom kako mu "pametuje" borac kojem je prethodno iskočilo rame (zbog čega je otkazao borbu s Gloverom Teixeirom) i koji je onda dozvolio svom prijatelju da mu namješta isto rame i tako ga zapravo uništi do kraja.

"Sweet Dreams" je u nastavku videa ponovno stavio fokus na dijelove koje je interpretirao kao Helwanijeve pokušaje da proizvede dramu, odnosno da njega predstavi u lošem svjetlu. Treba se priznati da je imao argumenata za to budući da je novinar u više navrata inzistirao na pitanjima o tome kako se Prochazka osjećao nakon što je Hill objavio da je ozlijeđen, dodajući potom da način na koji je češki poluteškaš podnio cijelu situaciju puno govori o njemu, budući da je, prema Helwanijevoj ocjeni, Hill posljednjih mjeseci na društvenim mrežama plasirao "besmislice", te insinuirao da Prochazka oteže s povratkom i da ga se boji.

"On ga pokušava usmjeriti protiv mene i subliminalno pokušava pucati po meni. Što sam ja rekao o Prochazki? Što sam rekao o njegovoj ozljedi?", upitao se Hill pa priložio videozapis s crvenog tepiha Hall of Famea, koji je nastao samo dan prije nego se i on sam ozlijedio i u kojem govori da je Jiri izazivač s kojim se želi boriti, ali da "želi biti siguran da je on dobro i da ima dovoljno vremena i svega što mu je potrebno".

"Ariele, budi čovjek, čini se da je to teška stvar za tebe. Gdje sam ja pokazao nepoštovanje Jiriju? Gdje sam učinio bilo što drugo osim da sam mu želio samo dobro? Pregledaj moje stare intervjue gdje su me pitali o Jiriju, pitaj Jirija što sam mu rekao kad smo razgovarali. Ja nisam lažnjak, nemam razloga glumiti i praviti se fin, to nije moj stil, ali vidjeli smo čiji jest", rekao je Hill pa se obratio Prochazki:

"Dopustio si Arielu da te nagovara i vodi, a on je učinio da izgledaš kao budala, kakva je i on sam. Njega nije briga, on samo pokušava pokupiti poene čak i tamo gdje ih nema. Prvače, bolji si od toga...ne daj mu da te tako usisa, to je jadno, brate".

Helwani je i u nastavku intervjua s Prochazkom stavljao naglasak na način na koji je 30-godišnji Čeh "podnio" Hillovu objavu o ozljedi, dodajući kako je to "ekstremno impresivno", osobito u kontekstu poruke podrške koju je ovaj poslao bivšem prvaku.

"Poželio si mu sve najbolje, nisi pucao po njemu dok je bio na podu i to govori puno o tebi kao ljudskom biću, veliki respekt za tebe zbog načina na koji si to sve podnio", govori Helwani u jednom dijelu, a Hill, u svom videu, odgovara:

"Što to govori o meni kao ljudskom biću? Vidite taj narativ i u kojem smjeru nastoji pogurati ovo".

U završnom dijelu svog videa, Hill je istaknuo kako je Ariel iskoristio Prochazkino slabo znanje engleskog jezika kako bi ga verbalno izmanipulirao, da bi onda propisno izvrijeđao 41-godišnjeg novinara, a i uputio mu znakovite prijetnje.

"Jiri je dopustio Arielu da ga vodi i da miluje njegov ego, govori mu lijepe stvar i igra igre riječima. Ne govorim da Jiri nije dovoljno pametan, ali jasno je da ne govori engleski jezik toliko dobro. Ariele, učinio si što si učinio... Ti si zmija, doista mislim da si k**a, slabić i jadnik. Ljude dolaze kod tebe i pokušavaju podijeliti svoje snove i iskrene osjećaje, a ti to koristiš za svoju osobnu agendu. Znaš li što gubiš u cijelom tom procesu... Je li ti uopće stalo do toga? To su stvari o kojima trebaš razmisliti", rekao je Hill, pa zaključio prijetećim porukama:

"Ako nastaviš s nepoštovanjem prema meni i mom imenu, doći ću te vidjeti. U nekom trenutku ćemo biti u istoj prostoriji. Unatoč svemu, ja sam gospodin i to je razlog zašto ćeš biti dobro. Ne zbog samog sebe, ti nisi sposoban osigurati da budeš dobro, ja ti moram dopustiti da budeš dobro. Kada si propalica, onda ti je mjesto među propalicama".

Linker
04. svibanj 2024 05:47