UFC

Khamzat Chimaev prozvao Alexa Pereiru: ‘Dopustite mi da ga razvalim u Brazilu‘

Khamzat Chimaev

 Screenshot (youtube, Ufc)
Novi prvak UFC-ove srednje kategorije sada je želja mnogim borcima koji pucaju na sam vrh

Sjajan nastup, pravi šampionski, pružio je Alex Pereira u ranim nedjeljnim satima. Brazilac je treći put u karijeri (prvi put u MMA-u) porazio Israela Adesanyu i došao je do UFC-ove titule prvaka srednje kategorije.

Bio je to ujedno i prvi Izzyjev MMA poraz u srednjoj kategoriji, a čini se kako mu Alex Pereira jednostavno ne leži kao protivnik. Velika je vjerojatnost da će UFC pružiti Izzyju instantni revanš, ali Alex Pereira od lovca je postao lovina i meta je sada na njegovim leđima.

Dok je Adesanya zapravo počistio kategoriju i borio se s gotovo svim relevantnim visokorangiranim izazivačima, Pereiri tek slijedi taj posao, naravno, ako zadrži titulu i nakon eventualnog revanša.

Brazilac ima vidljive rupe kad su u pitanju hrvanje i parter, a jedan od onih koji bi to najbolje mogao iskoristiti zove se Khamzat Chimaev. Neporaženi Čečen (12-0) trenutno je u lovu na titulu u velter kategoriji, ali pod okriljem UFC-a odradio je i dva nastupa u srednjoj kategoriji.

Nije tajna da Čečen želi doći do titule prvaka u obje kategorije, a Alex Pereira sada mu djeluje kao idealan protivnik za svrgnuti s trona. Još uoči meča Pereire i Adesanye, Chimaev je znao prozivati Pereiru i tražiti meč protiv njega, a isto je napravio i nakon što je ‘‘Poatan‘‘ došao do titule.

‘‘Ovaj tip (Pereira) borio se za pojas s omjerom 6-1. Dopustite mi da ga razvalim. Ja imam omjer 12-0. Idemo brate, dogovorimo to za event u Brazilu.‘‘, napisao je Chimaev na Instagramu i pritom je označio Danu Whitea, predsjednika UFC-a.

Iako se radi o borbi koju bi svaki MMA fan izrazito rado pogledao, pregršt je razloga zašto do ovoga neće doći. Prije svega, event u Brazilu održat će se 21. siječnja (1. mjesec), a Pereira će ipak trebati nešto vremena za oporavak od teškog meča protiv Adesanye. Drugi razlog leži u tome da Chimaev ima dvije pobjede u srednjoj kategoriji, a obje je upisao protiv nerangiranih protivnika. Treći razlog leži u tome da će Israel Adesanya gotovo sigurno biti sljedeći Pereirin protivnik.

Chimaev ipak dobro koristi priliku da ‘‘ne zaboravimo na njega‘‘ i želi ostati relevantan kad je u pitanju srednja kategorija. Dana White na konferenciji za medije nakon UFC 281 eventa potvrdio je da UFC radi na ugovaranju borbe između Colbyja Covingtona i Khamzata Chimaeva, dakle velika je vjerojatnost da Chimaev još neko vrijeme ostaje u velter kategoriji.

Linker
22. travanj 2024 00:04