UFC

‘Hulk‘ će svoju iduću UFC borbu odraditi u veljači protiv ‘Supermana‘

Ion Cutelaba

 screenshot (YouTube, UFC on FOX)
Naravno, ne radi se o pravim super herojima nego o Ionu Cutelabi i Ryana Spannu

Za kraj godine dobili smo ugovaranje jedne odlične i vrlo intrigantne UFC borbe. Ista će se održati u poluteškoj kategoriji, a jedan nasuprot drugog stat će Ion Cutelaba i Ryan Spann.

28-godišnji "Hulk" Cutelaba (16-6-1, 5-5-1 UFC) dva je puta nastupio u 2021. godini, nakon što su mu prošlu obilježila dva poraza od Magomeda Ankalaeva. Prvo je odradio neodlučenu borbu protiv Dustina Jacobyja, da bi godinu ipak zatvorio savladavši Devina Clarka. Odradio je sve tri runde, potvrdio da se popravio po pitanju kondicijske spreme te je zasluženo upisao pobjedu. Sad je ovaj moldavski nokauter ponovno kandidat za što bolje mjesto u Top 15 kategorije do 93 kilograma. Trenutno je na 15. poziciji.

"Superman" Spann (19-7, 5-2 UFC) dobro je otvorio godinu savladavši Mishu Cirkunova, no onda je u ispitu karijere, ujedno i svom prvom "main eventu" doživio poraz od Anthonyja Smitha. On se na ljestvici nalazi dvije pozicije iznad Cutelabe te će ovim putem braniti svoj ranking.

Obojica su poznati kao borci koji pokušavaju završavati svoje borbe. Posebno se tu misli na Cutelabu, koji je čak 12 od svojih 16 pobjeda upisao prekidom u prvoj rundi. Zapravo, njegove posljednje dvije borbe prve su u kojima je došao do sudačke odluke. Spann je također čak 16 od 19 pobjeda izborio prekidom, no za razliku od Cutelabe, njemu je prisiljavanje na predaju puno draža i učinkovitija metoda.

Ova borba bit će dio Fight Night priredbe koja će se održati 26. veljače. Kako sad stvari stoje, istu će predvoditi borba Islama Makhacheva i Beneila Dariusha.

Linker
25. travanj 2024 01:30