UFC

(VIDEO) Ian Garry prozvao idućeg protivnika: ‘Želim dokazati da sam najbolji udarač u povijesti kategorije‘

Ian Garry

 Screenshot (youtube, Ufc)
Mladi Ian Garry iz meča u meč sve nas više oduševljava

Nadimak Iana Garryja možda bi se trebao promijeniti. 25-godišnji Irac poznat je pod nadimkom ‘‘Budućnost‘‘, ali Garry više nije samo budućnost velter kategorije, nego i sadašnjost.

Maestralni Irac pružio je velemajstorski nastup na UFC 292 eventu i uvjerljivom jednoglasnom odlukom porazio je Neila Magnyja, prekaljenog veterana. Od prve do početne sekunde Garry je dominirao borbom i u potpunosti je kontrolirao meč. Magny je trebao poslužiti kao najteži test u Garryjevoj dosadašnjoj karijeri, ali izgledao je kao minimalno dvije klase lošiji borac. Ian Garry nije skrivao oduševljenje nakon pobjede.

‘‘Taj tip borio se s najboljima u velter kategoriji. Ovo mu je 31. meč u UFC-u, a ja sam učinio da izgleda kao netko tko se nikada nije borio u ‘Octagonu‘. Pokazao sam strpljenje i kako izgleda elitni udarač u ovoj kategoriji. Puno puta smo vidjeli ljude kako završavaju nokautirani kad srljaju po finiš. Ovo je bila dominacija od početka do kraja. Ozlijeđivao sam ga i govorio sam mu razne stvari. Sve što sam rekao zapravo sam i mislio, a ovo danas bila je pravda.‘‘, rekao je Garry.

Kad je u pitanju ‘‘pravda‘‘ koju mladi Irac spominje, radi se o situaciji koja je podigla puno prašine tijekom ‘‘fight weeka‘‘. Neil Magny u jednom od intervjua otkrio je kako ponekad tuče svoje dijete u odgojne svrhe te je istaknuo da će na isti način istući Iana Garryja. Garry je bio zaprepašten činjenicom da se Magny služi batinama kao odgojnom mjerom i konstantno je tu izjavu gurao u prvi plan. Mnogi ipak smatraju da je Garry pretjerivao te da je pokušavao učiniti stvar puno većom nego što zapravo jest.

Pobjedom protiv Magnyja, Garry će sigurno napraviti određeni skok u poretku izazivača. Uoči meča zauzimao je 13. mjesto na ljestvici, dok je Magny okupirao 11. poziciju. Nije isključeno da Garry skoči i nešto iznad 11. mjesta, a sljedeći protivnik vjerojatno će biti borac koji se nalazi unutar top 10. Garry je otkrio koje ime drži na nišanu.

‘‘Ova pobjeda gura me u top 10. 25 mi je godina i sada vam ću vam nešto reći. Moram se dokazati kao najbolji udarač kojeg je ova kategorija ikad vidjela. Joe, mislim da možeš pretpostaviti u kojem smjeru idem s ovime. Da bih postao najboljim udaračem na svijetu, moram poraziti najbolje udarače. Svi imaju Stephena ‘Wonderboyja‘ Thompsona na listi najboljih udarača. Stoga, dajte mi Stephena ‘Wonderboyja‘ Thompsona, bilo kada, bilo gdje, na pet rundi. Dokazati ću vam da sam nova generacija udarača svjetske klase.‘‘, zaključio je Garry svoj intervju s Roganom, a Rogan je izjavio kako jedva čeka pogledati taj meč.

Svi vjerojatno dijelimo Roganovo mišljenje i bio bi to jedan vrhunski obračun dvojice elitnih udarača. Nažalost, na Twitteru se već pojavila informacija da je Thompson odbio taj meč. Nolan King, novinar MMA Junkie prvi je objavio tu vijest, a navodno se radi o riječima Dane Whitea. Prava šteta ako je istina. Moguće je da ‘‘Wonderboy‘‘ sabotira UFC u ovim trenucima zbog svih problema oko njegovog posljednjeg nastupa koji je ‘Wonderboy‘ otkazao jer je Michel Pereira bio pretežak na vaganju.

Garryjev razgovor s Roganom neposrednon nakon meča možete pogledati u videu ispod ovog teksta.

Linker
16. travanj 2024 19:44