UFC

Ian Garry pojasnio zašto je prozvao Neila Magnyja: ‘Prozivao je Chimaeva, tip se nikog ne boji‘

Ian Garry i Daniel Rodriguez

 Instagram (ian Garry)
25-godišnji irski MMA borac pažljivo gradi svoj put ka samom vrhu

Veliku, odnosno vjerojatno najveću pobjedu u dosadašnjoj karijeri upisao je 25-godišnji Ian Garry proteklog vikenda na UFC on ABC 4 eventu. Talentirani irski velteraš nokautom u prvoj rundi porazio je Daniela Rodrigueza koji je u taj meč ušao kao 15-rangirani izazivač u UFC-ovoj velter kategoriji.

Garry je ‘‘high kickom‘‘ uzdrmao Rodrigueza, a zatim je posao dovršio udarcima iz gornje pozicije u parteru. Bila je to 12. Garryjeva pobjeda u jednako toliko profesionalnih nastupa, a pobjedom nad Rodriguezom, Garry je uskočio u top 15.

Borac nadimka ‘‘The Future‘‘ od ovog tjedna je 13. u poretku izazivača i sada će stvari postati puno interesantnije. Najteži izazovi tek slijede za Garryja, a mladi irski borac odmah nakon borbe prozvao je borca kojeg vidi kao sljedećeg protivnika. Radi se o Neilu Magnyju (27-10-0, 20-9 UFC), UFC-ovom veteranu koji trenutno okupira 11. mjesto u poretku izazivača u velteru.

Garry je neposredno nakon meča nazvao Magnyja ‘‘gatekeeperom‘‘, odnosno borcem preko kojeg morate proći ako planirate ući u top 10. Par dana kasnije, gostujući u MMA Houru Garry je pojasnio zašto je prozvao baš Magnyja.

‘‘Rodriguez je bio prvi rangirani protivnik s kojim sam se ikad borio. Nokautirao sam ga za tri minute i sada je vrijeme da se okrenemo novom rangiranom protivniku. Saznat ćemo tko je sljedeći, a ja želim Neila Magnyja. Prozvao sam Neila Magnyja jer iz mnogo razloga vjerujem da je on fenomenalan protivnik za mene. Prvi je taj što je on ‘gatekeeper‘ još otkad sam ja bio amaterski borac. Godinama, godinama unazad, dok nisam bio niti blizu UFC-a, Magny je bio u top 10. Kad je Khamzat (Chimaev) došao u ovu kategoriju, Magny je prozivao Khamzata i to je tip koji se nikog ne boji. Dobar je u svim segmentima, ali mislim da nije odličan niti u jednom segmentu. Vjerujem da u meču protiv njega mogu pokazati svoj spektar vještina, te da nisam samo u stojci opasan. Ako on želi da borbi završi u parteru i ako se želi ‘zaprljati‘, Ian može postati prljav također‘‘, rekao je Garry.

Ono što Garryju pomalo remeti planove jest činjenica da bi se Magny trebao boriti protiv Phila Rowea, a taj meč planiran je za 24. lipnja (šesti mjesec). Garry se nada pobjedi Magnyja.

‘‘U idealnom scenariju, Magny će pobijediti, to bi bilo idealno. Bez ikakvog nepoštovanja prema Philu Roweu, mislim da mnogi znaju tko je Neil Magny, a ja na primjer ne znam tko je Phil. Smatram Neila većim imenom i fanovi će više obratiti pažnju na taj meč.‘‘, pojasnio je Garry.

Ovaj vrlo uzbudljivi irski borac u razgovoru s Helwanijem istaknuo je kako se nada odraditi još dva nastupa do kraja ove kalendarske godine, a nastavi li biti uvjerljiv kao do sada, brzo ćemo ga gledati protiv same elite u velter kategoriji.

Kad smo kod Garryja, dodat ćemo kako se Ian našao s Danielom Rodriguezom, svojim prošlotjednim rivalom, a mali dio svog druženja podijelili su na Instagramu. Jedan drugome odali su poštovanje, a lijepo je vidjeti Daniela Rodrigueza kako se dobro nosi s porazom od ovog mladog borca.

Linker
19. travanj 2024 03:04