UFC

Ian Garry pršti samopouzdanjem nakon ulaska u top 15 velter kategorije UFC-a: ‘Ja ću vratiti UFC u Dublin!‘

Ian Garry (lijevo)

 PX IMAGES/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA Px Images/alamy/alamy/profimedia
UFC je do sada tri puta bio u irskoj prijestolnici

Ian Garry uskoro bi mogao biti spreman za nevjerojatan povratak kući. Natjecatelj u velter kategoriji postigao je najveću pobjedu u svojoj karijeri na UFC on ABC 4 u Charlotti, postavši prvi borac koji je nokautirao Daniela Rodrigueza kada je pobijedio veterana u 1. rundi. Garry je tom pobjedom poboljšao svoj profesionalni omjer na 12-0 i 5-0 u UFC-u, a još važnije, dodatno se etablirao kao zvijezda u usponu.

Iako je bio oduševljen prijemom koji je dobio u Charlotti, Machado Garry se složio s tvrdnjom da bi borba u njegovom rodnom gradu Dublinu podigla njegovu slavu na višu razinu.

"Ako dobijem podršku Iraca u Irskoj, u Dublinu, nikad više nigdje neće biti glasnije nego kad sam kod kuće i osjećam da Irci zaslužuju podršku. Irci zaslužuju publiku, zaslužuju šou UFC-a koji se vraća ovdje. Toliko smo učinili za sport koji je trenutno u procvatu. Apsolutno dominiram, uskoro ću biti rangiran", kazao je.

“Očito imate Conora na povratku, kad god se vraća protiv Chandlera. A onda pogledate, imamo tri irska prvaka Cage Warriorsa. Imamo Caolana Loughrana, imamo Paula Hughesa, imamo Rhysa McKeeja. Svi ti momci su sada blizu potpisa za UFC, tako da je neizbježno da će se UFC vratiti. Oni će se vratiti u Irsku, a ja sam tip koji će to učiniti i uzbuđen sam zbog toga. Vjerujem da ću nakon ove borbe, kada pobijedim Neila Magnyja, moći povući ih natrag u Europu da ponovno diše ta irska baza. Da pobudim sve pompe, zapalim tu vatru, a zatim gledaj sve te dečke kako me prate na UFC i jednostavno ponovno zapalim pozornicu.”

UFC je održao tri eventa u Dublinu, najpoznatiji događaj 19. srpnja (sedmi mjesec) 2014. godine, koji su predvodili Conor McGregor i Diego Brandao. McGregor je pobijedio Brandaoa tehničkim nokautom u prvoj rundi, natjeravši irsku publiku da poludi. To je i dalje ključni trenutak u McGregorovoj karijeri, koji je osvojio dva UFC pojasa i postao globalna superzvijezda.

Garry je također izjavio da nije načuo nikakve planove da se UFC vrati u Irsku, no nada se da će se to ubrzo realizirati.

"Rekao sam im (UFC) da želim da se vrate u Dublin, a odgovorili su da rade na tome. To sada definitivno ima smisla, zamislite taj event, j***no sam uzbuđen", zaključio je.

Linker
19. travanj 2024 01:56