UFC

Ian Garry ugovorio svoj treći meč u 2023. godini: Čeka ga top 10 protivnik!

Ian Garry

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Talentirani velteraš iz Irske odlučio je biti jako aktivan u ovoj kalendarskoj godini

Kritizirali su određeni MMA fanovi Iana Garryja zbog prozivanja Neila Magnyja jer su smatrali da Irac pokušava doći do mečeva koji mu stilski ‘‘savršeno odgovaraju‘‘ i da na taj način gradi svoj put ka vrhu velter kategorije.

Iako Neil Magny definitivno nije lak zalogaj za bilo kojeg borca na rosteru, Ian Garry se na kraju neće boriti s njim, nego s borcem koji je tri mjesta iznad Magnyja u poretku izazivača.

Naime, ‘‘RT Sport‘‘ iznio je vijest o idućem nastupu Iana Garryja, a vijest je ubrzo dobila potvrdu od strane MMA Junkieja. Ian Garry svoj sljedeći nastup odraditi će 19. kolovoza (osmi mjesec) na UFC 292 eventu, a protivnik će mu biti Geoff Neal (15-5-0, 7-3 UFC).

Geoff Neal trenutno je osmi u poretku izazivača unutar UFC-ove velter kategorije, a posljednji nastup odradio je u trećem mjesecu ove godine. Bio je to pravi rat protiv Shavkata Rakhmonova, a Neal je na koncu izgubio ‘‘submissionom‘‘ samo 43 sekunde prije kraja borbe. Dobar je otpor Neal pružio neporaženom Shavkatu, ali nedovoljno dobar da mu nanese prvi poraz u karijeri.

Povratak pobjedama Neal će tražiti upravo protiv mladog Garryja, a ovo je bez sumnje najteži Garryjev ispit u dosadašnjoj karijeri. 25-godišnji Irac iza sebe ima 12 profesionalnih nastupa, a pet ih je upisao pod okriljem UFC-a. Svaki put je izašao kao pobjednik, a ove godine gledali smo ga već dvaput.

Garry je u trećem mjesecu nokautirao Kenana Songa u trećoj rundi, da bi dva mjeseca kasnije nokautirao i Daniela Rodrigueza, ali u prvoj rundi. Tom pobjedom je skočio na 13. mjesto u poretku izazivača i Neil Magny s 11. mjesta djelovao je kao logičan sljedeći korak.

UFC-ovi ‘‘matchmakeri‘‘ procijenili su kako je Garry spreman za top 10 protivnika i uparili su ga s Nealom. Treba ipak napomenuti kako je taj isti Neal izgubio u međusobnom obračunu s Neilom Magnyjem, ali nakon toga je upisao pobjede nad Santiagom Ponzinibbijem i Vicenteom Luqueom, a te dvije pobjede gurnule su ga visoko u poretku.

Kao što smo već naveli, borba Garryja i Neala zakazana je za UFC 292 event, a radi se o eventu koji će se održati u Bostonu. Aljamain Sterling i Sean O‘Malley predvode tu priredbu, a Garry i Neal sigurno će biti dio ‘‘main carda‘‘.

Linker
01. svibanj 2024 23:29