UFC

Ian Garry reagirao na odbijenicu od strane ‘Wonderboyja‘: ‘Nemam zle namjere, prozivam ga iz poštovanja‘

Ian Garry

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Neporaženi irski velteraš silno se želi dokazati protiv veterana i legende kao što je Stephen ‘‘Wonderboy‘‘ Thompson

Fantastičan nastup odradio je 25-godišnji Ian Garry proteklog vikenda na UFC 292 eventu. Supertalentirani velteraš zadržao je niz neporaženosti (13-0) i nakon borbe s prekaljenim veteranom Neilom Magnyjem, a do pobjede je došao više nego uvjerljivom jednoglasnom odlukom sudaca (30-26, 30-26, 30-24).

Garryju je to treća pobjeda unutar ove kalendarske godine, a prije nego dočekamo 2024. godinu, Garry planira odraditi još jedan nastup. Neposredno nakon što je porazio Magnyja, Garry je u razgovoru s Joeom Roganom otkrio svoje želje.

‘‘Ova pobjeda gura me u top 10. 25 mi je godina i sada vam ću vam nešto reći. Moram se dokazati kao najbolji udarač kojeg je ova kategorija ikad vidjela. Joe, mislim da možeš pretpostaviti u kojem smjeru idem s ovime. Da bih postao najboljim udaračem na svijetu, moram poraziti najbolje udarače. Svi imaju Stephena ‘Wonderboyja‘ Thompsona na listi najboljih udarača. Stoga, dajte mi Stephena ‘Wonderboyja‘ Thompsona, bilo kada, bilo gdje, na pet rundi. Dokazati ću vam da sam nova generacija udarača svjetske klase.‘‘, rekao je Garry.

Meč između Garryja i Stephena ‘‘Wonderboyja‘‘ Thompsona nešto je u čemu bi fanovi definitivno uživali. Dugi niz godina ‘‘Wonderboy‘‘ je na glasu kao najbolji udarač velter kategorije, a ‘‘penicilin‘‘ mu predstavljaju elitni grappleri. Ian Garry očito želi dokazati da je stigla nova generacija vrhunskih udarača, ali vjerojatno neće dobiti priliku dokazati se protiv Thompsona.

Naime, nedugo nakon Garryjeve prozivke, Nolan King s MMA Junkieja iznio je vijest koja se nije svidjela MMA fanovima, a pomalo je i neobjašnjivo zašto je ‘‘Wonderboy‘‘ tako reagirao.

‘‘Dana White tvrdi da je Stephen Thompson odbio borbu protiv Iana Garryja nakon što je večeras kontaktiran.‘‘, napisao je Nolan još protekli vikend.

Neki pretpostavljaju da je Thompson ‘‘iz inata‘‘ odbio meč, nakon svih onih zavrzlama s UFC-om koje su nastale između njega i organizacije jer je Thompson odbio boriti se protiv Michela Pereire. Podsjećamo, Pereira i Thompson trebali su se boriti na UFC 291 eventu, ali nakon što je Pereira prekoračio gornju granicu velter kategorije za 3 ‘‘pounda‘‘ (1,36 kg), Thompson je odbio boriti se. UFC-ovi čelnici uzvratili su tako što su odbili isplatiti Thompsonu novac koji bi dobio nastupom u meču, ali White je nekoliko dana kasnije potvrdio kako će Thompson ipak dobiti određeni iznos, dovoljan za pokrivanje troškova trening kampa. ‘‘Wonderboy‘‘ time nije zadovoljan i moguće da je to jedan od razloga zašto je odbio Iana Garryja i meč protiv njega.

Službeno Thompsonovo priopćenje i dalje se čeka, a dok čekamo, Ian Garry dao je svoje viđenje te situacije. Irac još uvijek vjeruje da će se borba ipak ugovoriti.

‘‘Mislim da postoji svaka mogućnost da se ova borba dogodi. Radi se o borbi koja ima jako puno smisla za fanove i UFC. Uzbuđenje koje bi taj meč generirao za UFC fanove i organizaciju, to bi bilo nešto fenomenalno. Možemo to odraditi na eventu kao što je UFC 295 u Madison Square Gardenu ili na PPV eventu u 12. mjesecu (UFC 296), a još bolje bi bilo predvoditi UFC Fight Night event u nekoj od dvorana. Uzbuđen sam što ću se boriti protiv ‘Wonderboyja‘ i siguran sam da ćemo ugovoriti taj meč. Vjerujem da Bog djeluje na jako, jako lijepe načine, a ja iz nekog razloga dobijem sve što poželim. Ja ću sjesti i čekati. On je jučer rekao ‘Ne‘, ali već danas je posve novi i drukčiji dan. Možda se predomisli‘‘, pojasnio je Ian za MMA Fighting.

Posljednji Garryjev meč bio je prožet ‘‘trash talkom‘‘ i animozitetom između njega i Magnyja. Garry je bio bijesan jer je Magny na jednoj od konferencija za medije otkrio da ponekad istuče svog sina te se služi batinama kao odgojnom mjerom. Najavljivao je Garry da će kazniti Magnyja zbog toga i upravo to je i učinio. Dođe li Garry do meča protiv ‘‘Wonderboyja‘‘, ‘‘trash talka‘‘ i nepoštovanja neće biti, jer Garry silno cijeni UFC-ovog veterana.

‘‘Poznajem ‘Wonderboyja‘ kao prijatelja. On poznaje moju obitelj, a on i moja žena zajedno su radili na eventima Karate Combata. On je upoznao i mog sina, a mi smo više puta razgovarali i družili se. Radi se o sjajnom tipu. Ne želim se boriti protiv ‘Wonderboyja‘ zbog nekakvih zlih namjera, nego iz čistog poštovanja prema njemu. Senzacionalno je sve što je taj tip postigao primarno kao udarač. 57-0 u kickboksu, a zatim je prešao u MMA i prezentirao je sve svoje trikove u kavezu. Borio bih se protiv jednog od najboljih udarača koje je svijet ikada vidio. To je ono što me uzbuđuje u vezi tog meča. Ne radi se o ničem drugom osim o poštovanju. Jednostavno želim dokazati da sam najbolji udarač na svijetu, a da bih to dokazao, moram poraziti ‘Wonderboyja‘.‘‘, zaključak je Garryja.

Možda se Thompson uistinu i predomisli. Ako ništa drugo, možda odluči ispuniti želju Ianu Garryju s kojim očito gaji dobre odnose. Također, Thompson je u više navrata navodio da u ovoj fazi karijere želi zabavne i uzbudljive mečeve, odnosno, ‘‘Wonderboy‘‘ nema namjeru boriti se s elitnim grapplerima.

Linker
30. travanj 2024 04:33