UFC

Ilir Latifi u veljači će testirati neporaženog teškaškog potencijala

Ilir Latifi

 screenshot (YouTube, UFC)
Alexandr Romanov tražit će petu UFC pobjedu protiv uvijek čvrstog švedskog borca

Četiri pobjede u četiri dosadašnja UFC nastupa ostvario je Alexandr Romanov (15-0, 4-0 UFC), veliki moldavski teškaški MMA potencijal. Tri puta od toga ovaj je 31-godišnjak slavio prekidom, posljednji put u listopadu ove godine, kad je tehničkim nokautom pred kraj druge runde savladao Jareda Vanderaau.

Nakon takve serije pobjeda, odlučio je UFC kako je vrijeme za ispit na jednoj stepenici iznad. To bi podrazumijevalo da će za protivnika dobiti iskusnog čvrstog borca, koji se već susretao s najboljima. To su i napravili, budući da je izbor pao na Ilira Latifija.

38-godišnji Latifi (15-8, 8-6 UFC) početkom prošle godine prešao je iz poluteške u teške kategoriju, da bi odmah išao na Derricka Lewisa. U toj borbi doživio je poraz tijesnom podijeljenom sudačkom odlukom, koja je prema svim segmentima mogla otići u bilo koju stranu. Da mu teška kategorija odgovara potvrdio je drugim nastupom u njoj, kad je početkom ljeta ove godine savladao Tannera Bosera. I to je bila podijeljena odluka, no ovog puta na Ilirovu stranu, čime je prekinut njegov niz od tri poraza.

Latifi od samog dolaska u UFC nastupa u borbama protiv same elite te će ovog puta imati drugačiji zadatak, okušati se protiv za sada sjajnog borca, ali isto tako borca kojem će on biti najveći protivnik s kojim se do sada susreo.

Romanov je 14 od svojih 15 pobjeda ostvario prekidom, što je jako dobra preporuka za sve koji žele pratiti neku borbu gdje jednostavno ne smijete skrenuti pogled da ne biste propustili ono najvažnije.

Veliki test za Romanova i jednako tako velika potvrda relevantnosti za Latifija održat će se na UFC Fight Nightu 202, koji je najavljen za 19. veljače. To je deveta za sada potvrđena borba za tu priredbu, ali još uvijek nije poznata ona glavna.

Linker
17. travanj 2024 18:22