UFC

'Imamo dokaz!' - Adesanya odbio borbu s Costom na Miočićevom eventu?

Israel Adesanya
 Harry How/Getty Images/AFP
Žestoke optužbe ovih su dana stigle iz tima brazilskog nokautera Paula Coste

Već se dugo priča o fantastičnom okršaju zvijezda iz srednje kategorije, Israela Adesanye i Paula Coste, ali taj dvoboj nikako da dobije svoj službeni datum i lokaciju. A iz kuta brazilskog nokautera sada su stigle ozbiljne optužbe kojima se fanovima poručuje da je za taj problem najviše kriv aktualni prvak.

Još otkako je Costa u kolovozu prošle godine pobijedio Yoela Romera priča je takva da je 29-godišnji 'Borrachinha' idući na redu za napad na titulu.

Čak je tada i postojao plan da se Costa i Adesanya obračunaju u ožujku ove godine, no Brazilac se ozlijedio pa je prvak svoj pojas branio protiv veterana Romera.

No, nakon toga je uslijedio jedno razdoblje u kojem nismo dobivali konkretne informacije, a prema Costinom menadžeru Wallidu Ismailu problem je u Adesanyi koji je navodno odbio prihvatiti ponudu za UFC 251 i UFC 252 kojeg, podsjetimo, predvode Stipe Miočić i Daniel Cormier.

"UFC je Adesanyi ponudio borbu 11. srpnja i 15. kolovoza, ali je on to oba puta odbio. Njegov trener tvrdi da Adesanya nije dobio nikakvu ponudu. A to nije istina. Imamo dokaz", otkrio je Ismail u razgovoru za BJPenn.com.

Spomenuti borilački portal navodi i kako je Costin menadžer rekao da je meč za titulu u srednjoj kategoriji trebao predvoditi UFC 251 te da su ponudu za tu borbu dobili još u svibnju. To je bilo odbijeno, a onda je UFC stigao s ponudom za UFC 252 gdje su Adesanya i Costa trebali biti sunaslovna borba za Miočića i Cormiera. No, prema Ismailu, prvak navodno nije ni na to htio pristati.

Ismail nadalje otkriva i da UFC želi tu borbu organizirati još ove godine. Pričalo se navodno i o UFC 253 priredbi u rujnu ako kojim slučajem Khabib Nurmagomedov zbog smrti oca odgodi svoj meč s Justinom Gaethjeom, ali je izgleda listopad izglednija opcija i tada bi elitni udarači iz srednje kategorije trebali biti glavna borba večeri.

Linker
03. svibanj 2024 04:11