UFC

Ipak će poravnati račune: Revanš Ankalaeva i Walkera predvodit će prvu UFC-ovu priredbu u 2024. godini!

Magomed Ankalaev i Johnny Walker

 GIUSEPPE CACACE/AFP/PROFIMEDIA Giuseppe Cacace/afp/profimedia
Jedna od najkontroverznijih borbi u ovoj godini dobit će svoj nastavak

Jedna od najkontroverznijih ovogodišnjih UFC borbi, ona između Magomeda Ankalaeva i Johnnyja Walkera, dobit će svoj revanš na pet rundi. Dagestanski i brazilski borac srednje divizije predvodit će, naime, prvu UFC-ovu Fight Night priredbu u novoj 2024. godini, a koja će se održati 13. siječnja u Apexu.

Iako vijest još uvijek nije službeno objavljena od strane UFC-a, informaciju je najprije na MMA Houru u ponedjeljak podijelio Walkerov trener John Kavanagh, a potom ju je još jedan dobro upućeni izvor potvrdio za MMA Junkie.

Podsjetimo, Ankalaev i Walker borili su se na UFC 294 priredbi u Abu Dhabiju, a njihov obračun prekinut je u drugoj polovici prve runde, te označen kao "no contest". Presudan trenutak dogodio se u 3. minuti i 13. sekundi kada je Ankalaev pogodio Walkera nelegalnim koljenom u glavu. Sudac Dan Movahedi odredio je pauzu, a liječnik je pregledao Walkera i, unatoč tome što je brazilski srednjaš bio reaktivan i izgledao relativno dobro, savjetovao Movahediju da prekine meč - što je ovaj na koncu i učinio. Walker je protestirao zbog prekida, a ravnodušan nije ostao ni Ankalaev. Situacija u oktogonu do te se mjere zakuhala da je morao osobno intervenirati čak i Dana White osobno. Ostali su brojni repovi nakon te konfuzne večeri, a dva mjeseca kasnije, Ankalaev i Walker imat će priliku poravnati račune.

Linker
01. svibanj 2024 17:10