UFC

Islam Makhachev otkrio plan protiv Charlesa Oliveire: ‘Završit ću ga u trećoj rundi‘

Islam Makhachev

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Oliveira i Makhachev predvode UFC 280 sljedećeg mjeseca

Jedan od najiščekivanijih mečeva ove godine dogodit će se na UFC 280 eventu krajem sljedećeg mjeseca u Abu Dhabiju, kada će laka kategorija napokon dobiti svog prvaka. Charles Oliveira i Islam Makhachev predvodit će ovaj uistinu spektakularni event, a njihova borba bit će uistinu vrhunac večeri nakon svih mečeva koji su za sada potvrđeni.

Laka kategorija trenutno nema prvaka. Charles Oliveira je prije meča protiv Justina Gaethjea pao vagu, a zatim pobijedio borbu što bi značilo da nije mogao dobiti pojas zbog toga što nije prošao službeno vaganje.

Oba borca su vjerojatno i više nego motivirana da uzmu pojas u jednoj od najboljih kategorija u UFC-u, a Islam Makhachev je na svom Twitter profilu otkrio i detaljniji plan kako namjerava te večeri donijeti pojas u svoje vlasništvo.

‘‘Prva runda zagrijavanje, u drugoj rundi ću ga uvesti u duboke vode i u trećoj ga završiti. Ako Bog da, jedva čekam 22. 10.‘‘, napisao je Makhachev.

Ruku na srce, Islam ovu priliku čeka već jako dugo. Još od njegovih početaka ga se gleda kao nasljednika Khabiba Nurmagomedova, a to sljedećega mjeseca ima priliku i postati. Po kladionicama je favorit, no ‘Do Bronx‘ je već previše puta dokazao da koeficijenti ne govore puno kada je on u kavezu. U dosta borbi je ušao kao ‘underdog‘, a svaki puta je iz kaveza izašao s pojasom.

Bit će ovo uistinu impresivna priredba, a za sad je sigurno jedna od najboljih ove godine.

Linker
20. travanj 2024 15:38