UFC

Islam Makhachev razočaran kako UFC promovira borbu protiv Volkanovskog: ‘Morali su činiti više‘

Islam Makhachev 

 Louis Grasse/Zuma Press/Profimedia
Izgleda da fanovi nisu jedini koji su primijetili kako se gotovo ništa ne govori o UFC 284 priredbi koja se održava već za tjedan dana

Za točno tjedan dana održat će se UFC 284 priredba u Australiji, u Perthu, a priredbu predvode Islam Makhachev i Alexander Volkanovski. Prvak perolake kategorije pokušat će osvojiti još jedan pojas, no zadatak će biti sve samo ne lagan jer pojas u lakoj kategoriji brani odlični Islam Makhachev.

Ova borba je dogovorena još u desetom mjesecu prošle godine prije UFC 280 priredbe na kojoj je Islam i osvojio pojas protiv Charlesa Oliveire, a branit će ga protiv prvog ‘‘pound-for-pound‘‘ borca Volkanovskog. Mnogi fanovi, ali sada i borci su počeli primjećivati kako je UFC-ov marketing za ovu priredbu, nekako mlak. Dojam je kao da se uopće ne trude promovirati ovaj event, pogotovo ako se sjetimo UFC 280 priredbe gdje su mjesecima ranije najavljivali i radili ‘‘hype‘‘. To je primijetio i sam Makhachev koji se na to i požalio:

‘‘Vidim da promocija za event nije neka. Dana White osobno ima nekih problema. Kao da ga nije briga za ovu borbu. Ovdje u Perthu svi znaju za ovu borbu i ljudi joj se vesele. Kada govorimo o PPV-u, da, to je moglo biti bolje odrađeno. Volkanovskog samo vidio samo jednom, u Sydneyju. Mogli su organizirati promociju oko svijeta, konferencija je mogla biti u Americi‘‘, rekao je Makhachev za RSports Russia.

Kada i borci počinju primjećivati da se njihove borbe ne promoviraju, situacija je onda ozbiljna. Ova borba je imala toliko potencijala jer je jako puno toga na liniji, no UFC kao da nije briga. Borba se održava za tjedan dana, a Makhachev je Volkanovskog vidio samo jednom, kako je i sam rekao.

UFC mora ovo puno bolje raditi jer se ostale organizacije ozbiljno približavaju. Istina da još nitko nije na njihovom nivou, no ukoliko nastave loše raditi posao, to bi se moglo promijeniti.

Linker
23. travanj 2024 10:45