UFC

Dana White odgovorio na kritike Makhacheva: ‘On živi u Dagestanu, što on zna o promoviranju borbe?‘

Dana White

 Screenshot (youtube, Grant Cardone)
UFC-ov predsjednik najavljuje odlične brojke za UFC 284 event

Islam Makhachev ovaj vikend predvodit će UFC 284 event, a borit će se protiv Alexandera Volkanovskog. Radi se o borbi dvojice prvaka u svojim težinskim kategorijama. Makhachev je vladar lake kategorije, dok je Volkanovski prvak perolake kategorije.

Mečevi dvojice prvaka uvijek su velika stvar i očekivala bi se najbolja moguća promocija. Međutim, Islam Makhachev prije nekoliko dana kritizirao je UFC istaknuvši da nisu dobro promovirali meč i da bi trebali odrađivati puno bolji posao po tom pitanju.

‘‘Vidim da promocija za event nije neka. Dana White osobno ima nekih problema. Kao da ga nije briga za ovu borbu. Ovdje u Perthu svi znaju za ovu borbu i ljudi joj se vesele. Kada govorimo o PPV-u, da, to je moglo biti bolje odrađeno. Volkanovskog samo vidio samo jednom, u Sydneyju. Mogli su organizirati promociju oko svijeta, konferencija je mogla biti u Americi‘‘, rekao je Makhachev za RSport Russia.

Naravno da su izjave došle i do Dane Whitea, UFC-ovog predsjednika, a White je na neki način poručio Makhachevu da nema pojma o čemu priča.

‘‘To nije istina. Ja sam pričao s Islamom. Prije svega, tko ga je uopće intervjuirao i tko je bio prevoditelj. To je izvučeno iz konteksta.‘‘, započeo je White, a zatim je udario i po Makhachevu.

‘‘Prije svega, on živi u Dagestanu? Što on zna o tome kako teče promocija borbe? On ne zna ništa o tome. Ovo će biti jedna od pet najvećih borbi svih vremena. Karte su rasprodane, a event je toliko u ‘ trendingu‘ da će postati najvećim PPV eventom u Australiji. Mislim da smo oko šest posto iza treće borbe McGregora i Poiriera. Reći da borba nije ispromovirana zapravo je ludost.‘‘, dodao je Dana.

Treći meč Conora McGregora i Dustina Poiriera održao se u sklopu UFC 264 eventa održanog u sedmom mjesecu 2021. godine. 1,5 milijuna PPV-a navodno je prodao taj event, a White očekuje slične brojke kad je u pitanju ovotjedni UFC 284 event. Preostaje nam vidjeti hoće li se to i ostvariti.

Linker
02. listopad 2023 04:43