UFC

Israel Adesanya ne vjeruje Jonu Jonesu: ‘On neće preći u tešku kategoriju, udebljao se bez razloga‘

Israel Adesanya
 Taidgh Barron/Zuma Press/Profimedia
Prvak srednje kategorije sumnjičav je po pitanju Jonesove tranzicije u tešku kategoriju

Čini se kako Israel Adesanya nije otpisao mogućnost borbe protiv Jona Jonesa, unatoč tome što ''Izzyjev'' izlet u polutešku kategorije nije najbolje prošao te je u ožujku ove godine poražen u borbi protiv Jana Blachowicza. Uzmemo li u obzir da je Jones najavio prelazak u tešku kategoriju te je osjetno povećao svoju mišićnu masu, dojam je kako ćemo teško gledati dva sjajna prvaka na suprotnim stranama kaveza.

Adesanya je gostovao u povratničkoj epizodi ''MMA Houra'' koji vodi Ariel Helwani, a Nigerijac je voditelju rekao da ne otpisuje prerano borbu koju bi mnogi rado gledali.

''Priča još nije ispričana, Ariel. Ta priča još uvijek je u zraku.'', rekao je ''Stylebender''.

Još od ranih dana Israelove UFC karijere, Jones i Adesanya nerijetko su se prozivali putem medija i društvenih mreža. ''Matchup'' je bio još zanimljiviji jer je Adesanya bio neporažen borac u tom trenutku, a rijetko tko vidi Jonesa kao borca s jednim porazom kada uzmemo u obzir da je borbu protiv Matta Hamilla izgubio diskvalifikacijom. Ipak, Israel Adesanya ne vidi prevelik problem u činjenici kako je izgubio od Jana Blachowicza te smatra kako je nakon relativno kratkog perioda provedenog u UFC-u napravio nešto na što se ''Bones'' nikada neće odvažiti.

''Ja sam se okušao u višoj kategoriji nakon samo tri godine u kompaniji. Uskočio sam u kategoriju iznad moje. Ljudi me poštuju zbog toga, čak mi je i prvak iskazao poštovanje. Smatram kako to nije stvar koju svatko može učiniti. Mislim da nikada nećemo vidjeti Jonesa u teškoj kategoriji. Je**te, pa on o tome priča od 2013. godine. Napravi to više ili nemoj uopće. On sada postaje deblji bez ikakvog razloga.'', rekao je Adesanya te još jednom dodao kako je Jones i dalje na njegovoj listi željenih protivnika.

''Sto posto vidim održavanje te borbe. No u tome je stvar. Morate znati kada zadržati karte, a kada ih otkriti, pjesma nije još gotova. Borit ćemo se jednog dana. Ne znam gdje i i kako, jedino imam ideju o tome što će se dogoditi. Ali sačekajmo njegov potencijalni prelazak u višu kategoriju i obračunavanje s tipovima u teškoj kategoriji. Ja mislim da on to može, no pitanje je misli li on da može?''

Prema navodima Dane Whitea, Jonesov prelazak u tešku kategoriju očekuje se 2022. godine. Hoće li uistinu biti tako, vrijeme će nam pokazati. Israela Adesanyu sudeći po nedavnim informacijama također nećemo gledati do iduće godine, no prvak srednje kategorije već je dvaput nastupio ove godine. Prvu borbu izgubio je od Jana Blachowicza, dok je u drugom nastupu obranio pojas srednje kategorije savladavši Marvina Vettorija.

Linker
22. travanj 2024 02:35