UFC

Israel Adesanya ocijenio je svoj nastup protiv Whittakera: ‘Bila je to dobra noć u uredu‘

Israel Adesanya

 Screenshot (youtube, Ufc)
‘‘The Last Stylebender‘‘ nije pružio svoje najbolje izdanje na UFC 271 priredbi

UFC-ov prvak srednje kategorije, Israel Adesanya, upisao je još jednu rutinsku obranu pojasa. Nigerijac s novozelandskom adresom, jednoglasnom odlukom pobijedio je Whittakera, u meču koji je bio revanš prve borbe iz 2019. godine.

Dok je Adesanya u prvom meču pružio dominantnu predstavu te je nokautirao Whittakera u drugoj rundi, ovaj put bilo je daleko manje uvjerljivo, no dovoljno. Nismo gledali meč s previše otvorenih razmjena, niti su borci ozbiljnije ugrozili jedan drugog. Izzy je jednom uzdrmao Whittakera, odmah u prvoj rundi. Međutim, sve nakon toga proteklo je u poprilično rezerviranom tonu od strane oba borca.

Svjestan je i Adesanya da ovo nije bio jedan od njegovih najboljih nastupa, a na konferenciji za medije netom nakon završene borbe, upitan je da ocijeni svoj nastup.

''7 od 10. Nije loše, dobra noć u uredu i dobra šahovska partija.'', rekao je Izzy.

Najavljivao je Adesanya kako će pružiti spektakularan nastup te je spominjao kako se poprilično dosađivao u svom meču protiv Marvina Vettorija. Međutim, ova borba nije bila ništa zanimljivija, a Izzy je objasnio zašto jo to tako.

''Lakše je reći, nego učiniti. Imam osjećaj da ljudi pamte poput zlatnih ribica. Onda kada uđu sa mnom u kavez, ubrzo shvate, 'Oh, sranje, ovo nije tako lako kao što sam mislio.'' Mi smo samo dvojica tipova koji pokušavaju biti najbolji na svijetu, ali večeras, ja sam najbolji na svijetu.'', objasnio je Izzy.

Sljedeći izazivač Israela Adesanyje, trebao bi biti Jared Cannonier. Trećerangirani izazivač nokautirao je Dereka Brunsona u meču koji su mnogi vidjeli kao ''title eliminator''. Gotovo sigurno će Cannonier dobiti priliku za postati prvakom, a Israel se osvrnuo na svog izglednog protivnika.

''Bio sam uzbuđen vidjeti kako će se odigrati meč između Cannoniera i Brunsona. Bio je to sjajan meč. Neću reći 'ne' Cannonieru. Kategorija je puna ubojica, ali ja gledam ka svježem mesu. Nisam pogledao meč Brunsona i Cannoniera u detalj. Samo sam vidio dijelove meča. Kasnije ću pogledati borbe i vidjeti o čemu se radi. On (Cannonier) je ostavio utisak. Čak sam mu i rekao nakon vaganja: 'Molim te, pobijedi ovog tipa da bih mogao doći do svježeg mesa.''

Adesanya se protiv Brusnona borio 2018. godine te ga je nokautirao u prvoj rundi. Pogledamo li top 5 izazivača unutar srednje kategorije (Whittaker, Vettori, Canonier, Brunson, Costa), Adesanya se nije borio samo protiv Cannoniera. Whittakera i Vettorija pobijedio je dvaput, a Brunsona i Costu jednom. Stoga je jasno zašto Izzy želi meč protiv Cannoniera.

Linker
08. travanj 2024 15:04