UFC

Khamzat Chimaev nije impresioniran Adesanyjom: ‘Hrvanje mu je nula, ubit ću ga u prvoj rundi‘

Khamzat Chimaev

 Screenshot (youtube, Ufc)
UFC-ov prvak srednje kategorije nije oduševio svojim nastupom jednog od najperspektivnijih boraca

Jednoglasnom sudačkom odlukom, Israel Adesanya pobijedio je Roberta Whittakera na sinoćnoj UFC 271 priredbi. Dva suca tri runde bodovali su u korist prvaka, dok je jedan sudac Adesanyju vidio kao boljeg borca kroz četiri runde. Iako Izzy nije bio niti približno kao uvjerljiv kao 2019. godine protiv Whittakera, teško je reći da nije zaslužio pobijediti.

UFC-ov predsjednik Dana White, na konferenciji za medije izjavio je kako i on smatra da je Adesanya bio bolji tijekom tri runde. Izzy je svoj nastup ocijenio ocjenom sedam od deset, no nekako se nameće dojam da je to izdanje moglo biti puno bolje. Ipak, na koncu je pobijedio, a pretrpio je jako malo, odnosno gotovo ništa značajne štete.

Adesanya se sada može okrenuti novim izazivačima, a Jared Cannonier gotovo sigurno, sljedeći je na redu. Izzy je izjavio kako se raduje ''svježem mesu'', jer ostalu četvoricu top 5 izazivača, već je pobjeđivao, a neke i dvaput (Vettori, Whittaker). Dojam je kako nakon Cannoniera i eventualno Stricklanda, nema relevantnih izazivača i Adesanya bi uskoro mogao doslovno počistiti kategoriju. Međutim, mnogi vide jednog nerangiranog borca kao možda i najveću prijetnju u kategoriji.

Naravno, radi se o Khamzatu Chimaevu. Čečen sa švedskom putovnicom trenutno je 11-rangiran, ali u poretku izazivača velter kategorije. Dva nastupa odradio je Chimaev i u srednjoj kategoriji (2-0), no trenutno nije u top 15. Iako je Khamzat trenutno fokusiraniji na velter kategoriju jer je tamo bliže napadu na pojas, nije tajna kako planira pohod i na vrh srednje kategorije. Čini se kako Chimaev nije bio impresioniran današnjim nastupom Adesanyje, a to se očituje iz njegovog ''tvita''.

''Stylebender je laka lova za mene. Hrvanje mu je 0. Ubit ću ga u prvoj rundi'', napisao je Chimaev, priloživši ''emoji'' koji mu je definitivno jedan od najdražih.

Jedan od novinara na konferenciji za medije nakon UFC 271 priredbe, pročitao je Izzyju taj ''tvit'', no Adesanya nije imao nikakvu posebnu reakciju. Prvak je samo rekao ''okej'' te se okrenuo drugim pitanjima. Naravno, Chimaev je još daleko od napada na pojas u srednjoj kategoriji i Adesanya mu vjerojatno ne pridaje preveliku pažnje. Međutim, nastavi li Chimaev dominirati kao do sada, brzo će doći vrijeme kad će borci iz samog vrha srednje kategorije, morati usmjeriti fokus i na njega.

Linker
27. travanj 2024 01:00