UFC

Israel Adesanya reagirao na Dricusovu prozivku: ‘Ovaj zaplet u mojoj priči davno je napisan‘

Israel Adesanya (lijevo) i Dricus Du Plessis (desno)

 Screenshot (youtube, Tnt Sports)
Bivši prvak UFC-ove srednje kategorije djeluje zainteresirano za povratak u kavez

Još u devetom mjesecu prošle godine, UFC je planirao organizirati meč između Israela Adesanye i Dricusa Du Plessisa. ‘‘Izzy‘‘ je tada bio prvak UFC-ove srednje kategorije, a između njega i Dricusa ranije su nastale tenzije na temelju države/kontinenta koji predstavljaju.

Adesanyu je pogodila Dricusova izjava kojom je istaknuo da će on biti prvi afrički prvak, jer svi ostali afrički prvaci ne žive u Africi, niti treniraju na afričkom kontinentu. Adesanya dugi niz godina živi na Novom Zelandu, Usman je odrastao u SAD-u, a Francis Ngannou također je davno napustio Afriku. ‘‘Predator‘‘ je nekoliko godina proveo u Francuskoj, a zatim se nastanio u SAD-u.

Dricus Du Plessis s druge strane rođen je, odrastao je i još uvijek stanuje na teritoriju Južnoafričke Republike i na tome je temeljio svoje argumente. Međutim, Dricus je prošle godine odbio boriti se protiv Adesanye, jer je trebao više vremena za pripremu i oporavak nakon meča koji je odradio prvom polovicom sedmog mjeseca. UFC-ovi čelnici nisu bili oduševljeni njegovom odbijenicom i Sean Strickland je uskočio umjesto njega.

Očekivala se laka pobjeda Adesanye, nakon čega bi vjerojatno uslijedio meč s Dricusom. Strickland je ipak pokvario te planove, porazio je Adesanyu i preuzeo je tron srednje kategorije. Tako smo došli do meča između Du Plessisa i Stricklanda, ali nakon što je Du Plessis od sinoć postao novim prvakom, otvara se prilika za meč između njega i Adesanye, meč koji su MMA fanovi priželjkivali, ali nisu dočekali.

"Stvarno uživam. Ima jedan čovjek koji mi je htio uzeti slavu, a sada ja imam taj pojas kojeg si izgubio. Israel Adesanya, dovuci guzicu nazad u UFC da riješimo stvari!‘‘, rekao je Dricus Du Plessis neposredno nakon pobjede nad Stricklandom.

Podsjećamo, Israel Adesanya nakon poraza od Stricklanda najavio je dulju pauzu, a upitno je može li dobiti ‘‘title shot‘‘ nakon takvog poraza, ili će ipak trebati barem jednu pobjedu prije novog napada na titulu. Vjerujemo da na temelju zasluga može dobiti ‘‘title shot‘‘ čak i nakon poraza u posljednjem meču, ali ključno je da ‘‘Izzy‘‘ vrati motivaciju i odluči se na povratak u kavez. Čini se da je Dricus pridobio njegovu pažnju, jer Israel je vrlo brzo uputio odgovor na prozivku.

‘‘IS-RA-EL ADESANYA! Ovaj zaplet u mojoj priči davno je napisan. Naši putevi predodređeni su da se ponovno isprepletu. Ostanite pripravni za sljedeću epizodu, hvala na gledanju. Mi ispisujemo povijest.‘‘, poručio je Adesanya.

Adesanyin ponos mogao bi igrati veliku ulogu u cijeloj ovoj priči. Israel se silno ponosi svojim afričkim korijenima, a Dricus je udario po tom ponosu. Adesanyi se sada pruža prilika da ušutka južnoafričkog borca, a vrijeme će pokazati je li ovo sljedeći meč za obojicu, ili UFC-ovi ‘‘matchmakeri‘‘ imaju drukčije planove.

Linker
26. travanj 2024 19:24