UFC

Izašla je neslavna lista UFC-a za 2023. godinu, Miočić i Rakić također su na njoj

Stipe Miočić

 JASON SILVA/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA Jason Silva/zuma Press/profimedia
Dosta poznatih boraca našlo se na ovom popisu

Godina 2023. na samom je izmaku, a u svijetu UFC-a dogodilo se podosta toga. Bilo je slavnih poteza i događaja, ali i onih manje slavnih. Ipak, na kraju možemo zaključiti da je ovo bila jako zanimljiva godina u najjačoj svjetskoj MMA promociji.

Nažalost, postoje i borci koji nisu uspjeli biti dio toga svega, a tu se ponajviše misli na one rangirane. Izašao je popis boraca koji zauzimaju mjesto na ljestvici rangiranih u bilo kojoj kategoriji, a da nisu nastupili. U oči, naravno, najviše upadaju imena Stipe Miočića i Aleksandra Rakića.

Treba biti realan i priznati da nisu krivi za to. Podsjećamo, Miočić je trebao imati veliki povratak na UFC-u 295 gdje bi napao pojas teške kategorije kojeg je držao Jon Jones, ali potonji se ozlijedio dva tjedna prije meča te je sve otišlo u nepovrat. Najveći teškaš ostao je bez protivnika te nije upisao nastup u tekućoj godini.

Što se tiče Rakića, on se nije borio od svibnja prošle godine kada je zadobio ozljedu koljena protiv Jana Blachowicza. Trebao je odraditi revanš početkom iduće godine, ali Poljak se ozlijedio te će mu na jubilarnom UFC-u 300 u travnju protivnik biti Jiri Prochazka.

Na ovom su se popisu pronašla još neka poznata imena, poput Paula Coste, Dominicka Cruza, Dominicka Reyesa i Michaela Chandlera. Kompletnu listu donosimo u objavi na dnu članka.

Linker
23. travanj 2024 20:27