UFC

Izašlo novo policijsko izvješće: Hill nokautirao brata i izbio mu zub, svađa krenula zbog 300 dolara?

Jamahal Hill

 MAT HAYWARD/GETTY IMAGES/PROFIMEDIA Mat Hayward/getty Images/profimedia
Donedavni UFC-ov prvak na sudu bi se mogao naći u poprilično nezgodnoj situaciji

Ovog i prethodnog tjedna u dva smo navrata izvještavali o sukobu sa zakonom u kojem se našao Jamahal Hill. Donedavni prvak UFC-ove poluteške kategorije prošlog je ponedjeljka uhićen zbog optužbi za obiteljsko nasilje, odnosno nanošenje tjelesnih ozljeda svom bratu Anthonyju Hillu Jr-u, a u subotu je, nakon izlaska iz pritvora, poručio da jedva čeka suđenje kako bi tamo istina izašla na vidjelo. Ako je suditi prema novom policijskom izvješću, međutim, "Sweet Dreams" bi na sudu mogao imati poprilično zahtijevan zadatak da obori tvrdnje tužiteljstva.

Prema novom izvješću policijske uprave Kentwood (Michigan, Sjedinjene Američke Države) spor između Jamahala i Anthonyja proizašao je iz svađe oko toga treba li Hillova šogorica dobiti 300 dolara za čišćenje njegove napuštene kuće. Rasprava je, navodno, postala vrlo osobna i u nju su se unosili privatni elementi, a sve je kulminiralo nakon što je Anthony krenuo spočitavati Jamahalu kako vlastitoj kćeri za Dan zahvalnosti nije poslao SMS i kako, općenito, nema poštovanja prema ženama. UFC-ov borac nakon toga je, prema istom spisu, eksplodirao i dva puta udario brata šakom u glavu, pri čemu ga je nokautirao i izbio mu zub. Ozljede Hillovog brata su evidentirane, a osim izbijenog zuba imao je oteklinu na licu i oku. Navodi se kako je Jamahal, također, nakon udaranja brata gurao svjedokinju koja je bila prisutna, a u zapisniku se pojavljuje još jedan svjedok čiji identitet nije poznat, a koji potvrđuje sve navode Hillovog brata.

Što se točno dogodilo u kući Hillovih, znaju samo oni koji su bili prisutni, no činjenično je stanje takvo da će Jamahal na sudu morati pobijati priču svoga brata - koja će, prema svemu sudeći, biti potkrijepljena iskazima dvaju svjedoka - a to se čini kao poprilično zahtijevan zadatak čak i kad se radi o sportskoj zvijezdi s vrhunskim odvjetnicima. Prvo ročište zakazano je za siječanj, a nakon toga ćemo znati kako će se proces dalje razvijati.

Linker
26. travanj 2024 23:48