UFC

Izazivač UFC-ove poluteške kategorije ima velike planove: ‘Nakon što osvojim dva pojasa, želim boksati protiv Joshue ili Furyja!‘

Johnny Walker

 AMY KAPLAN/ICON SPORTSWIRE/NEWSCOM/PROFIMEDIA Amy Kaplan/icon Sportswire/newscom/profimedia
‘Volim boks i želim se boriti protiv velikih imena‘

Nakon nešto lošijeg perioda u karijeri, brazilski poluteškaš Johnny Walker ponovno se vratio na pobjedničke staze. Nedavno je upisao pobjedu protiv Anthonyja Smitha na UFC on ABC 4 te je tako produljio svoj pobjednički niz na tri borbe nakon dva poraza od trenutačnog prvaka kategorije Jamahala Hilla i bivšeg izazivača, sunarodnjaka Thiaga Santosa.

Unatoč napredovanju u ovoj kategoriji, brazilska zvijezda redovito je sugerirala da bi mogla prijeći u tešku kategoriju da bi se borio za pojas koji trenutno drži MMA legenda Jon Jones. Osvajanje obje titule dovelo bi ga do ulaska u povijest nakon teškog razdoblja prethodnih godina i vjeruje da bi ga serija osvajanja naslova prirodno dovela u poziciju da prijeđe u boksački ring te izazove boksače poput Anthonyja Joshue i Tysona Furyja.

"Kad završim svoju karijeru u UFC-u, želim se boriti na nekim boksačkim događajima. Volim boks i želim se jednog dana boriti protiv velikih prvaka. Želim osvojiti dva pojasa u UFC-u, proslaviti se i onda ostaviti trag u ringu", izjavio je te nastavio:

"Kada završim s UFC-om, imat ću ime i poštovanje da bih mogao izazvati velika imena u boksačkom sportu. Anthony Joshua, Tyson Fury, želim ispisati povijest. Želim se boriti protiv velikih imena kao što su oni, zaslužiti borbu s njima."

Uzbudljivo je vrijeme za Walkera da bude izazovan u ovoj UFC diviziji s obzirom na to da će se prvak srednje kategorije Alex Pereira boriti s Janom Blachowiczem. Brazilac bi mogao biti u redu za susret sa svojim sunarodnjakom ako izbori pobjedu nad poljskom zvijezdom, ali je čak tražio pokušaj za naslov u revanšu s Hillom ako pobijedi novog izazivača Jirija Prochazku.

Linker
24. travanj 2024 04:50