UFC

Jamahal Hill impresioniran Gloverovom izdržljivošću: ‘Morao sam uisitnu zaraditi titulu, on je legenda‘

Glover Teixeira i Jamahal Hill

 Leandro Bernardes/Zuma Press/Profimedia
Punih pet rundi su se Glover i Hill borili pred brazilskom publikom, no mladost i svježina Hilla su ipak presudili u tom meču

Prošle subote smo dobili novog prvaka poluteške kategorije. Jamahal Hill je na UFC 283 priredbi sudačkom odlukom svladao veterana Glovera Teixeiru koji se nakon poraza umirovio, no pokazao je Glover pravo srce borca. To mu nije bilo dovoljno te je izgubio od Hilla, no s obzirom da je u 44. godini života, Glover je napravio čuda.

Jamahal je u subotu jednostavno bio bolji borac te je i zasluženo uzeo pojas, no borba je bila sve samo ne lagana. Vidjelo se doduše da su najbolji dani iza Glovera, no svojom izdržljivošću je kompenzirao sve druge nedostatke. Hill je rekao da još uvijek ne može vjerovati koliko je Glover čvrst:

‘‘To je bila neizreciva čast. U Brazilu, njegovoj rodnoj zemlji. Učiniti sve kako sam učinio… Bilo je jako lijepo. Jako lijep trenutak. Puno je emocija bilo na kraju. Bilo je odlično apsolutno sve. Od gostoprimstva publike, preko nastupa točno onako kako sam i planirao. To je bio miks emocija. No, on nije pokleknuo. Nije mi dao laganu pobjedu. Uistinu sam morao zaraditi tu titulu‘‘, rekao je Hill za MMA Junkie.

‘‘Bila je jako teška borba. Glover je bio vraški dobar protivnik. Legenda. Njegova izdržljivost je nevjerojatna. Ne samo da je bio čvrst u toj borbi, radio je sve što treba da pobijedi u borbi. Bio je aktivan. Bacao je udarce, htio je do dominantne pozicije. Nije odustajao‘‘, dodao je Hill.

Glover je za svoje godine uistinu odradio odličnu borbu, no Hillova mladost i svježina je bila previše za njega. Nakon tog poraza se umirovio, a ostat će zapamćen kao jedan od najvećih.

Linker
12. lipanj 2024 23:00