UFC

Jamahal Hill ne smatra pametnom Prochazkinu odluku da neće hrvati: ‘Bolje mu je da iskoristi svoju neobičnost u kavezu‘

Jiri Prochazka vs. Glover Teixeira 

 Suhaimi Abdullah/NurPhoto/Shutterstock Editorial/Profimedia
Ovo je vrlo pametan i racionalan savjet od strane bivšeg prvaka Hilla za Prochazku, no pitanje je hoće li se on voditi ovakvim pristupom

Jiri Prochazka se u jedanaestom mjesecu na UFC 295 priredbi bori protiv Alexa Pereire za upražnjeni pojas prvaka u poluteškoj kategoriji, a jučer je ‘‘Denisa‘‘ izjavio kako će u tom meču pokazati da je najbolji udarač u poluteškoj kategoriji i da neće koristiti hrvanje u tom meču.

Međutim, svima je jasno sa bi mu to bio vjerojatno i najsigurniji put do pobjede nad ‘‘Poatanom‘‘, a s tim se slaže i posljednji prvak Jamahal Hill. On također smatra da Jiri mora koristiti razne alate kako bi najlakše svladao Pereiru:

‘‘Ovu borbu je teško prognozirati. Mislim da može lako otići na bilo koju stranu. Mislim da Jiri ima jako lud način na koji se bori u ‘stand upu‘, ima taj neki opušteni stil. Alex neće ići za tim, on nije od trikova. On ima specifičnu misiju i specifična mjesta u kojima se želi naći u ovoj borbi i Alex je bolji u pronalasku tih mjesta nego Jiri‘‘, rekao je Hill u ‘‘Believe You Me‘‘ podcastu.

‘‘Jiri ima više MMA iskustva, i mislim da to može iskoristiti da kombinira razne stvari u borbi, može iskoristiti svoju neobičnost umjesto da se samo bori na nogama s Pereirom. Treba ući u klinč, prebijati ga iz klinča, srušiti ga na pod i borbu učiniti pravom MMA borbom‘‘, dodao je.

Ovo je vrlo pametan i racionalan savjet od strane bivšeg prvaka Hilla za Prochazku, no pitanje je hoće li se on voditi ovakvim pristupom. Jiri je ratnik koji ne želi igrati na sigurno, ali ukoliko želi opet biti prvak, možda bi trebao razmisliti o tome.

Linker
18. svibanj 2024 10:31