UFC

Poznati analitičar upozorio Prochazku na Pereirinu nokaut snagu: ‘S tim se Jiri još nikada nije susreo‘

Alex Pereira vs. Sean Strickland 

 Alejandro Salazar/PxImages/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
Jiri uvijek traži atraktivnu borbu i pravi kaos na nogama, no ukoliko tako pristupi i Pereiri, mogao bi mu omogućiti da uzme pojas u još jednoj UFC-ovoj kategoriji

Vijest da se u UFC-ov kavez ponovno vraća Jiri Prochazka obradovala je brojne fanove slobodne borbe, no još je bolja vijest da se u potpunosti oporavio od teške ozljede ramena i da je spreman za nove pobjede. Alex Pereira bit će njegov idući suparnik, a radi se o borbi za pojas u poluteškoj kategoriji.

Rekao je Prochazka neki dan da će protiv Pereire dokazati da je najbolji ‘‘stand up‘‘ borac u kategoriji, insinuirajući da u meču neće koristiti hrvanje. Josh Thompson i legendarni John McCarthy su Jirija u svom ‘‘Weighing in‘‘ podcastu upozorili na ‘‘Poatanovu‘‘ nokaut snagu:

‘‘Jiri se vraća, a vidjet ćemo je li uopće zahrđao. Saznat ćemo u kakvom je stanju. Također, vidjeli smo koliko je Alex bio aktivan. Jirijevi udarci dolaze iz različitih kutova, ali njegova najveća snaga je njegov kardio i kondicija, tempo. Međutim, Alex udara najjače nego što je Jiri ikada bio udaren, rekao bih sigurno u prva tri‘‘, rekao je Thompson.

‘‘Ima odličnu bradu, ali uzmimo u obzir kako udara Alex Pereira i kako zna biti lukav. Alex je borac i kickboksač s kakvim se Jiri nije susreo. Ako za zakači s nekim udarcem ili ‘kickom‘, mislim da će biti dovoljno da ga dovrši. Jiri nije ni najbolji hrvač‘‘, dodao je.

Kakav god hrvač bio, zasigurno je u tom aspektu borbe bolji od Pereire. Jiri uvijek traži atraktivnu borbu i pravi kaos na nogama, no ukoliko tako pristupi i Pereiri, mogao bi mu omogućiti da uzme pojas u još jednoj UFC-ovoj kategoriji.

Linker
07. svibanj 2024 22:00