UFC

Jamahal Hill nije impresioniran debitantskim nastupom Alexa Pereire u poluteškoj kategoriji: ‘Brzo bih ga završio, imam argumente!‘

Jamahal Hill

 LEANDRO BERNARDES/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA Leandro Bernardes/zuma Press/profimedia
Ipak, smatra da je zasluženo slavio protiv Blachowicza

Jamahal Hill misli da bi se brzo poigrao s Alexom Pereirom nakon onog što je prikazao na UFC-u 291. Pereira (8-2, 5-1 UFC) je slavio protiv bivšeg prvaka Jana Blachowicza (29-10-1, 12-7-1 UFC) u sunaslovnoj borbi večeri prošle subote u Salt Lake Cityju, uspješno debitiravši u poluteškoj kategoriji.

Hill, koji je napustio svoj pojas u kategoriji do 93 kilograma nakon što mu je puknula Ahilova tetiva, slaže se s odlukom sudaca i smatra da je Pereira iznenadio Blachowicza svojom snagom.

“Mislim da je odluka sudaca bila ispravna. Smatram da je Blachowicz ušao u oktogon te mislio da ima tako veliku prednost u ‘grapplingu‘ s kojom bi samo tako mogao svladati Pereiru. Očito je bio bolji tehnički ‘grappler‘, ali Pereira je izgledao snažno. Mislim da su ta snaga i moć dali (Blachowiczu) nešto s čime se morao nositi i to mu je stvaralo probleme. Morao je upotrijebiti puno više snage nego što bi želio da sruši Pereiru i zatim ga pokušao zadržati u parteru. Nije dovoljno izmorio ‘Poatana‘ da ga lako može srušiti, a na to se previše potrošio i to ga je koštalo."

Ipak, Hill nije pretjerano impresioniran Pereirinim nastupom i smatra da bi ga vrlo lako i brzo završio. Ipak, jasno je da do tog meča, barem zasad, neće doći, pogotovo nakon navoda da bi se Brazilac mogao vratiti u kategoriju niže.

"Dobrodošao u klub. Mene osobno nije impresioniralo ono što sam vidio tu večer. Vidio sam puno stvari koje bi njemu protiv mene priskrbile kratku noć u oktogonu, ali na njegovu sreću, neće se suočiti sa mnom, barem zasad. Suočit će se s Jirijem Prochazkom, koliko sam čuo. Ta će se borba vjerojatno održati u Abu Dhabiju. Trenutno sam njegov obožavatelj. Samo sam sa strane, gledam i uživam”, zaključio je.

Linker
11. svibanj 2024 15:59