UFC

Jamahal Hill smatra da je Prochazka ‘fizički frik‘, ali da ima više alata od njega: ‘On pravi kaos‘

Jamahal Hill

 Px Images/Alamy/Alamy/Profimedia
Hill je u trenutno posljednjem nastupu nokautirao Thiaga Santosa

Početkom prošloga mjeseca Jamahal Hill došao je do najveće pobjede u svojoj karijeri porazivši Thiaga Santosa tehničkim nokautom u četvrtoj rundi borbe. Bila mu je to treća uzastopna pobjeda, a odmah nakon nje je poslao poruku koji ga borac najviše zanima. Radi se naravno o Jiriu Prochazki, prvaku poluteške kategorije.

Hill je nakon poraza od Paula Craiga zaredao tri odlične pobjede, i to sve nokautima. Prvo je pobijedio Jimmyja Crutea, zatim je nokautirao Johnnyja Walkera te na poslijetku Thiaga Santosa čime se postavio na šesto mjesto na službenoj rang ljestvici.

Hill je neki dan gostovao u ‘‘UFC Unfiltered‘‘ podcastu gdje je govorio upravo o Prochazki:

‘‘Još od prvi puta kad sam ga vidio, znao sam da je to zabavna borba. On je borac koji se prepušta tijeku borbe, a takav sam i ja. On voli napraviti kaos i iskoristiti svoju mogućnost da se u potpunosti prilagodi tome, a to je prirodan osjećaj. Ima odličan instinkt‘‘ rekao je Hill.

‘‘Jiri je takav, prepušta se tijeku borbe. Napravi kaos i iskoristi ga da baci jake udarce. On je fizički frik, ali ja mislim da imam više alata. Moje tehnike su oštrije, više sam dinamičan nego on. Jednostavno imam više alata‘‘, nastavio je.

Ukoliko Hill dođe do još jedne impresivne i atraktivne pobjede, ne bi bilo čudno da ga nakon nje gurnu u borbu za titulu. Ispred njega se trenutno nalaze Smith, Rakić, Ankalaev i Blachowicz, a Prochazka i Teixeira će se po drugi puta boriti u dvanaestom mjesecu.

Linker
23. travanj 2024 11:29