UFC

Službeno je! Magomed Ankalaev borit će se protiv Jana Blachowicza krajem godine

Blachowicz i Ankalaev

 Screenshot (youtube, Ufc)
Odlični Ankalaev dobit će priliku protiv bivšeg prvaka

Ovih dana se o tome na društvenim mrežama šuškalo, a sada je i službeno – Jan Blachowicz borit će se protiv Magomeda Ankalaeva na UFC 282 priredbi! Bivši prvak Jan je trenutno drugi na službenoj rang ljestvici, dok je odlični Ankalaev samo jedno mjesto ispod njega.

Blachowicz je postao prvak 2020. godine nokautiravši Dominicka Reyesa, da bi pojas nekoliko mjeseci kasnije obranio protiv Israela Adesanye koji je odlučio tada napasti i drugi pojas. Nanio mu je tako Poljak prvi poraz u profesionalnoj MMA karijeri, a samo meč kasnije ga gubi od Glovera Teixeire. Vratio se zatim Blachowicz pobjedama te je nakon ozljede koljena Rakića tu borbu službeno pobijedio tehničkim nokautom, a sad ga čeka jedan od najtalentiranijih boraca u diviziji.

S druge strane Magomed Ankalaev, borac sa samo jednim porazom u karijeri. Bilo je to još početkom 2018. godine kada ga je ‘‘submissionom‘‘ završio Paul Craig, a prije toga ali i nakon toga Ankalev je stopostotan. Trenutno je u odličnom nizu od devet pobjeda te je u posljednjem meču pobijedio Anthonyja Smitha, a upisao je i pobjede protiv Thiaga Santosa, Volkana Oezdemira, Nikite Krylova te dvije pobjede protiv Iona Cutelabe.

Blachowicz i Ankalaev borit će se na UFC 282 priredbi 10. prosinca (dvanaesti mjesec) koju predvode Jiri Prochazka i Glover Teixeira. Event će osim toga obilovati brojnim zanimljivim borbama te s nestrpljenjem čekamo i njega.

Linker
20. travanj 2024 06:45