UFC

Jan Blachowicz o načinu na koji misli svladati Pereiru: ‘Neka on pogađa što ću mu napraviti, mora biti spreman na sve!‘

Jan Blachowicz

 SPORTS PRESS PHOTO/DDP USA/PROFIMEDIA Sports Press Photo/ddp Usa/profimedia
Može ga rušiti, a i upotrijebiti ‘legendarnu poljsku snagu‘

Jan Blachowicz ima mnogo načina na koje bi mogao pobijediti Alexa Pereiru na UFC-u 291, ali dok ne budu zajedno u kavezu, planira zadržati bivšeg prvaka srednje kategorije u nagađanjima.

S Pereirom koji se prvi put priprema za nastup u poluteškoj kategoriji, Blachowicz je rekao da je tražio ovaj meč uz dogovor da će mu UFC dati šansu za naslov ako upiše pobjedu. Samo po tom standardu, Blachowicz bi mogao ići linijom manjeg otpora i koristiti svoje hrvanje da bi osigurao pobjedu nad Brazilcem — ali s druge strane Blachowicz se ne boji testirati sebe protiv Pereire, bez obzira u kojem smjeru borba ide.

“Bit ću spreman na sve što on ima za mene. Ne zaboravljam na hrvanje i parter, jer možda ću to morati iskoristiti, ali nikad se ne zna. Želio bih provjeriti svoj stav u odnosu na njegov jer je on jedan od najboljih na svijetu. Zanima me kako će moj ‘stand up‘ izgledati protiv njega. Vjerujem da ga mogu nokautirati.”

Tijekom vlastitog pohoda do naslova prvaka UFC-a u poluteškoj kategoriji, Blachowicz je razvio razarajući udarnički stil koji često naziva "legendarnom poljskom snagom", što je dovelo do nokauta protiv Lukea Rockholda, Coreya Andersona i Dominicka Reyesa na putu da postane prvak. Možda se zato ne boji ući u razmjenu s Pereirom na nogama.

“MMA je potpuno drugačiji sport od boksa ili kickboksa, jer morate biti usredotočeni na rušenja, klinč i mnoge druge stvari kojih nema u boksu i kickboksu. Igra je potpuno drugačija.”

U teoriji, Blachowicz bi se mogao igrati s vatrom razmjenjujući udarce s Pereirom, koji je stekao reputaciju jednog od najokrutnijih nokautera na svijetu dok se natjecao u kickboksu. Njegove dvije pobjede nad Adesanyom, koje su uključivale opaki nokaut jednim udarcem koji je sravnio Adesanyu, dovele su Pereiru u borbu za UFC naslov prije nego što se suočio s ubojitim redom srednje kategorije, ali Blachowicza nije strah.

"Želim dokazati svijetu da je moj ‘stand up‘ bolji od njegovog. Naravno, pobjeda je najvažnija stvar, bez obzira na koji način, bez obzira zašto, ali ako predviđam kako će borba biti završena, to je nokaut ili ‘submission‘ u drugoj rundi", zaključio je Poljak.

Linker
27. travanj 2024 04:27