UFC

Jan Blachowicz posve je otpisao Jona Jonesa: ‘Koga briga hoće li se on vratiti?‘

Jan Blachowicz
 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Poljak je nekoć bio izrazito zainteresiran za borbu protiv ‘‘Bonesa‘‘, no Jones ga više ne zanima

Aktualnog prvaka UFC-ove poluteške kategorije Jana Blachowicza uskoro čeka druga obrana pojasa. 38-godišnji Poljak titulu je osvojio u rujnu 2020. godine nakon što je u borbi za upražnjeno mjesto prvaka nokautom savladao Dominicka Reyesa. Upražnjeno mjesto stvorilo se jer je Jon Jones u kolovozu iste godine odlučio napustiti polutešku kategoriju te se početi pripremati za nastup u teškoj UFC-ovoj kategoriji.

Jana Blachowicz prvu obranu titule odradio je u ožujku ove godine savladavši Israela Adesanyju jednoglasnom sudačkom odlukom. Prvak srednje kategorije imao je problema s hrvanjem i fizičkom snagom Poljaka, no Blachowicz se ravnopravno nosio i kada se borba odvijala u stojci. Često Poljaka osporavaju kao prvaka jer nikada nije pobijedio Jona Jonesa. Međutim, taj dvojac nikada se nije ni borio unatoč velikoj želji Jana Blachowicza da dobije priliku dokazati se protiv jednog od najvećih boraca u povijesti. Ipak, u razgovoru za MMA Fighting, Poljak je otkrio kako se pomirio da se ta borba vjerojatno neće dogoditi.

''Mislim da je razgovor po pitanju Jona Jonesa gotov. Nema više smisla govoriti o njemu. Ne znam, možda se on više uopće ne bude borio, neovisno o poluteškoj ili teškoj kategoriji. Ne vjerujem da će se boriti. Ne znam što će on učiniti. Zaboravio sam na njega. Vi ste me sada podsjetili na Jona Jonesa. Prije pola godine, bila bi drukčija priča. Tada bih vam govorio kako ga moram pronaći i pobijediti. No to je bilo prije, sada me nije briga za njega. Ako se vrati, u redu, ako ne, koga briga'', rekao je Jan Blachowicz.

Iako je Jon Jones napustio polutešku kategoriju, situacija pri vrhu dugo nije bila ovako zanimljiva u toj kategoriji. Glover Teixeira idući je izazivač za pojas, a priliku za oduzeti Janov pojas dobit će 30. listopada ove godine. Iza Glovera Teixeire na ljestvici izazivača poredali su se Jiri Prochazka i Aleksandar Rakić, a tu su i nadolazeća imena poput Magomeda Ankalaeva te stari znanci kao što su Thiago Santos, Dominick Reyes i Anthony Smith. Jan se osvrnuo na cjelokupnu polutešku kategoriju.

''Dobra je stanje (u kategoriji). Puno je dobrih, mladih tipova i svi me žele pobijediti. Dakle, dobro je. Magomed Ankalaev će se boriti na istoj priredbi kao i ja (protiv Volkana Oezdemira). On je također jako dobar borac i ja sam uzbuđen. Kao što sam rekao prije, oni me motiviraju da otiđem u dvoranu i treniram uistinu jako zato što su oni dobri borci i moram konstantno biti u formi. Sv su drukčiji, stilovi su različiti, njihove veličine i potezi također su raznovrsni. Naša kategorija trenutno izgleda sjajno.'', pohvalio je Poljak svoju konkurenciju.

Blachowicz je 188 centimetara visok borac, no poprilično impozantne fizičke građe, a njegova udaračka moć jedno je od njegovih glavnih oružja. Poljak bi s dodatnom kilažom sigurno bio još moćniji, a i sam priznaje kako postoji mogućnost prelaska u tešku kategoriju.

''Možda u budućnosti odradim nekoliko borbi u teškoj kategoriji. Vidjet ćemo što će se dogoditi. Ako pređem u tešku kategoriju, htio bih i tamo postati prvakom. Ne bih prelazio u tešku kategoriju samo zbog novca. Ako započnem s nečime, onda želim biti najbolji u tome. Vidjet ćemo što će se dogoditi, a moje misli trenutno su fokusirane na Glovera i to je to.'', dodao je aktualni prvak poluteške kategorije.

Linker
19. travanj 2024 17:52