UFC

Jan Blachowicz zaprijetio Pereiri ‘poljskom magijom‘: ‘Koristim ju samo kada se ja borim, nikad drugo‘

 Jan Blachowicz 

 Sean M. Haffey/Getty images/Profimedia
Mnogi upravo hrvanje vide kao najjači Blachowiczev alat protiv Pereire, no ni njegov ‘‘stand up‘‘ nije za podcijeniti

UFC 291 je na rasporedu ovog vikenda, a u glavnoj ćemo borbi večeri u noći sa subote na nedjelju gledati borbu za BMF pojas između Dustina Poiriera i Justina Gaethjea. No, ono što nas također jako zanima jest i debi Alexa Pereire u poluteškoj kategoriji, a protivnik mu je bivši prvak Jan Blachowicz.

Svakako će biti zanimljivo za vidjeti takvu će taktiku spremiti jedan za drugoga, no Jan je jučer Pereiri poručio kako se mora paziti ‘‘poljske magije‘‘. Blachowicz je u prošlosti demonstrirao legendarnu ‘‘poljsku snagu‘‘, a sada očito ima još nešto na umu.

‘‘Da, koristit ću poljsku magiju. Ne, inače ne koristim magiju nego samo kada imam meč. Ne koristim ju kada se netko drugi bori, ali koristit ću je kada se budem borio s Pereirom. Nakon ove borbe, ja ili Alex – iako vjerujem da ću to biti ja – ćemo napasti titulu. Moj sljedeći protivnik nakon Pereire će biti, vjerujem, Jiri Prochazka. Za sada se fokusiram na Alexa, ne razmišljam što će biti kasnije‘‘, rekao je Jan za New York Post Sports.

‘‘Pereira je svjetski prvak u kickboksu, tako da moram biti oprezan. Svejedno se želim okušati i u stojci protiv njega, baš me zanima kakav će osjećaj biti s njim na nogama. Ako budem primao puno udaraca i ako se ne budem osjećao dobro, nema problema, idemo hrvati‘‘, dodao je.

Mnogi upravo hrvanje vide kao najjači Blachowiczev alat protiv Pereire, no ni njegov ‘‘stand up‘‘ nije za podcijeniti. Sjetimo se samo nastupa protiv Adesanye ali i protiv Rakića, gdje je pokazao kako je i na nogama jako nezgodan i opasan.

Linker
30. travanj 2024 04:21