UFC

Jared Cannonier odbija borbu protiv Chimaeva: Prihvatio bi ju pod isključivo jednim uvjetom

Jared Cannonier 

 Carmen Mandato/Getty images/Profimedia
Jedino što Cannonier želi jest UFC-ova titula, te ga Khamzatova popularnost ne zanima previše

Protekle subote je Jared Cannonier u potpunosti školovao Marvina Vettorija, a osim toga je postavio i rekord od najviše pogođenih značajnih udaraca u srednjoj kategoriji. Bio je to okršaj dvojice bivših izazivača koje je srušio prvak Adesanya, a Cannonier je izrazio želju za novim napadom na titulu.

Za razliku od mnogih drugih boraca koji govore kako se žele boriti protiv Khamzata Chimaeva, Cannonier nije jedan od njih. Dapače, rekao je kako se s njim ne želi boriti, a borbu bi prihvatio jedino ako bi se borili za titulu.

‘‘Ja pokušavam doći do titule a ne samo zabavljati vas gledatelje. Znam da bi to bila dobra borba, a ako bi to bilo za titulu, onda može. Upravo sam pobijedio trećeg tipa na svijetu i ne želim gledati unazad, nego naprijed. Gledam prema prvaku. Ako me Dana i Hunter pitaju želim li se boriti s Chimaevim i poželjeti mu dobrodošlicu u kategoriju, ja ću ih pitati hoće li mi ta borba donijeti titulu‘‘, rekao je Cannonier na press konferenciji.

‘‘Hoće li mi ta borba donijeti titulu? Pa on nije ni rangiran u srednjoj kategoriji. Znam da je jako popularan, svi ga žele gledati kako radi svoje stvari. Da me nazovu i pitaju želim li se s njim boriti za titulu, onda bi odgovor bio da želim‘‘, dodao je.

Izgleda da je titula jedino što Cannonier želi, a na tronu je trenutno Adesanya. Pobjednik između Du Plessisa i Whittakera će ga napasti sljedeći, tako da će se Cannonier načekati do novog napada na titulu.

Linker
02. svibanj 2024 18:03