UFC

(VIDEO) Paulo Costa započeo je tučnjavu u Abu Dhabiju? ‘Kad sam vidio tu veliku čečensku glavu, nisam mogao odoljeti‘

Paulo Costa

 Instagram (paulo Costa)
Popularni UFC-ov borac reagirao je na provokacije publike u Abu Dhabiju

UFC-ov borac srednje kategorije, Paulo Costa, bio je jedan od gostiju na velikom UFC 294 eventu u Abu Dhabiju. Costa je prvotno trebao nastupiti na tom eventu i bilo je planirano da se bori protiv Khamzata Chimaeva. Brazilac je na kraju morao otkazati nastup zbog ozljede lakta, ali svejedno se pojavio na eventu u Abu Dhabiju.

Očekivano se ‘‘Borrachinha‘‘ našao na udaru određenog dijela navijača, najvjerojatnije simpatizera Khamzata Chimaeva. Khamzatovi fanovi dobacivali su Costi s tribina, a Paulo nije mogao ostati hladan i odlučio se sukobiti s jednim od navijača. U nastavku je došlo do nešto većeg fizičkog obračuna, a najnovija snimka upućuje da je Costa zapravo i započeo taj sukob.

Prvotno se činilo kao da je Costa napadnut od strane nepoznatih muškaraca te da se zapravo branio od napada. Međutim, nova snimka pokazuje kako Costa ulazi u verbalnu raspravu s jednim od navijača, a zatim ga povlači za ruku. Nakon povlačenja za ruku, došlo je do eskalacije i nekoliko navijača pokušalo je ući u obračun s Costom. Uspio je Costa nekog od svih tih navijača pogoditi desnom rukom, onom koju je ozlijedio uoči UFC 294 eventa.

‘‘Samo brza poruka za moje liječnike. Oprostite. Znam da smo naporno radili na saniranju ozljede, ali udaranje tog tipa nije moja krivnja. Znate, on je prvi iskazao nepoštovanje pa sam ga morao udariti. Da vam budem iskren, tip je čak i skakao prema meni. Kad sam vidio tu veliku, veliku čečensku glavu, nisam mogao odoljeti. Jednostavno sam mu zadao udarac po sredini čela.‘‘, poručio je Costa putem društvenih mreža.

Prava je sreća da u ovom sukobu nitko nije teže ozlijeđen i ovo je nešto što ne želimo viđati na UFC-ovim eventima. Navijači bi se trebali uljudnije ponašati prema borcima koji ih zabavljaju svojim nastupima unutar kaveza, ali i profesionalac poput Paula Coste trebao bi se bolje nositi s kritikama i dobacivanjima od strane protivničkih navijača.

Linker
30. travanj 2024 19:28