UFC

Jared Gordon: ‘Nekoć sam konzumirao heroin ispred MSG-ja, a sada sam upisao pobjedu u toj dvorani‘

Jared Gordon

 Sarah Stier/Getty images/Profimedia
UFC-ov borac lake kategorije ima jako zanimljivu životnu priču

Jako važnu pobjedu za nastavak svoje karijere upisao je Jared Gordon proteklog vikenda u New Yorku. UFC-ov borac lake kategorije tehničkim nokautom u prvoj rundi porazio je Marka O. Madsena i upisao je prvu pobjedu još od osmog mjeseca prošle godine.

Gordon je tada porazio Leonarda Santosa, a zatim su uslijedili porazi od Paddyja Pimbletta i Bobbyja Greena. Istina da je meč protiv Greena kasnije preinačen u ‘‘no contest‘‘ jer je došlo do sudara glavama prije prekida, ali Gordon je u tom meču završio brutalno nokautiran.

Pobjeda nad Madsenom bila je jako važna za Gordona, ali i sam nastup u Madison Square Gardenu nešto je što će Jared pamtiti do kraja svog života. Naime, Gordon je prepričao zanimljivu priču na konferenciji za medije, upravo o tome kako je nekoć maštario o nastupu u MSG-ju.

‘‘Moj djed borio se u Madison Square Gardenu čak četiri puta. On je bio profesionalni boksač. Bio je vrlo dobar i imao je ‘score‘ 38-3, bolji od mog (20-6-0).‘‘, započeo je Gordon, a zatim se prisjetio teških trenutaka u svom životu.

‘‘Znate, rođen sam na Manhattanu i ovdje sam oduvijek. Nekoć sam uzimao heroin u ovom dijelu grada (u okolici MSG-ja). Više puta sam prolazio pokraj MSG-ja, bio sam pod utjecajem heroina i govorio sam: ‘Jednog dana borit ću se ovdje‘. To su bila maštanja pod utjecajem droge, a evo me sada ovdje.‘‘, istaknuo je Gordon.

Inače, Jared Gordon nekoć je imao ogromnih problema s ovisnošću o drogama. Kao 23-godišnjak završio je na ulici kao beskućnik, ali u jednom trenutku uspio se natjerati na rehabilitaciju, odnosno odvikavanje. 2015. godine Gordonu je pukla jagodična kost u meču protiv Jeffa Lentza i propisan mu je lijek koji je morao konzumirati dok se ozljeda kosti i oka ne zaliječi. Gordon je razvio ovisnost na taj lijek što ga je dovelo do predoziranja. Triput u svom životu Gordon se predozirao, a 2015. godine klinički je bio mrtav, ali nakon dvije minute vraćen je u život.

Stvarno puno toga prošao je Jared Gordon u svom životu, ali danas je profesionalni borac u najvećoj MMA organizaciji na svijetu. Život piše lijepe priče.

Linker
03. svibanj 2024 02:16