UFC

Javier Mendez tvrdi: ‘Makhachev i Khabib izdominirali bi Charlesa Oliveiru u parteru‘

Islam Makhachev i Khabib Nurmagomedov

 Instagram (islam Makhachev)
Glavni trener AKA dvorane siguran je kako Brazilac ne može parirati moćnim Dagestancima

Iako je prošlo više od godinu dana otkako se Khabib Nurmagomedov povukao iz sporta te je poprilično jasno kako povratka neće biti, njegovo ime i dalje se povezuje s borcima iz samog vrha lake kategorije. Naime, Javier Mendez, glavni trener American Kickboxing Academy dvorane te ujedno bivši Khabibov trener, putem svog YouTube kanala, dotaknuo se aktualnog prvaka Charlesa Oliveire.

Mendez vjeruje kako unatoč sjajnim BJJ vještinama, Charles Oliveira nije dorastao niti u tom segmentu, barem kad je u pitanju uparivanje protiv njegovih dagestanskih pulena, Khabiba Nurmagomedova te Islama Makhacheva.

''Znam da bi obojica pobijedili Charlesa, to je moje mišljenje. Stilski gledano, Islam je dobar u stojci, može dobro pogađati kickovima. Khabib nije bio sjajan u udaranju kickova. On bi morao grapplati s Charlesom i vjerojatno bi ga izdominirao u tom segmentu. Zapravo, znam da bi ga Khabib izdominirao. Moje osobno mišljenje je, neovisno koliko je Charles dobar, mislim da bi Islam također dominirao i u parteru.''

Charles Oliveira inače je UFC-ov rekorder kad su u pitanje pobjede submissionom. Brazilac ih je upisao čak 15, a parter i jiu-jitsu njegova su najjača oružja. Ipak, valja uzeti u obzir kako je Oliveira triput gubio submissionom pod okriljem UFC-a. Zahvatima u parteru, završavali su ga Ricardo Lamas (giljotinom), Anthony Pettis (također giljotinom) i Jim Miller (kneebar). Naravno da je Oliveira napredovao od onda, no Khabib i Islam osjetno su kvalitetniji parteraši od navedenih boraca koji su pobjeđivali Oliveiru submissionom.

Nažalost, vjerojatno nikad nećemo saznati kako bi se Khabib nosio s Oliveirom. Međutim, Islam Makhachev jednu je pobjedu udaljen od napada na pojas. Prođe li Dagestanac prepreku u vidu Beneila Dariusha, 26. veljače na UFC Fight Night 202 priredbi, lako je moguće da dobijemo neke odgovore. Oliveiru prije potencijalnog obračuna s Makhachevim, čeka obrana titule protiv Justina Gaethjea. Naravno, ukoliko se ne umiješa Conor McGregor, a poznavajući UFC i Danu Whitea, ta opcija uvijek je moguća.

Linker
08. svibanj 2024 07:18