UFC

Jiri Prochazka: ‘Prva borba protiv Glovera bio je moj najgori nastup u borilačkoj karijeri‘

Jiri Prochazka

 Suhaimi Abdullah/NurPhoto/Shutterstock Editorial/Profimedia
U dvanaestom mjesecu će imati priliku to ispraviti, a Glover vratiti pojas u svoje vlasništvo

U šestom mjesecu ove godine Jiri Prochazka postao je novi prvak poluteške kategorije svladavši Glovera Teixeiru. Ne bi tu ništa bilo previše neobično da ga nije svladao ‘‘submissionom‘‘ i to u petoj rundi borbe. Glover će sad imati priliku osvetiti taj poraz, a borit će se na UFC 282 priredbi 10. prosinca (dvanaesti mjesec).

Borba ove dvojice poluteškaša bila je uistinu uzbudljiva. Svaki borac je imao svoje trenutke, ali i one malo lošije no Prochazka je ipak uspio kući odnijeti pojas poluteške kategorije. Sad kada im je revanš dogovoren, izgleda da Glover nije jedini koji ima nešto za ispraviti iz prethodne borbe. Jiri je jučer rekao kako mu je to bio najgori nastup u karijeri:

‘‘U ovom trenutku mi je drago što sam se odlučio za revanš. Mislim, ja samo želim pokazati svoj najbolji nastup. Naša prva borba je bila moj najgori nastup u cijeloj karijeri, pogotovo moj stav prema borbi. Znam da mogu puni bolje, ali Glover svakako zaslužuje revanš. Borba je bila 50-50, prihvatio sam izazov jer je toliko ljudi zazivalo revanš‘‘, rekao je Jiri u ‘‘The MMA Houru‘.

Prošlog smo tjedna pisali o tome kako se još uvijek ne zna hoće li ova borba biti naslovna ili sunaslovna borba večeri jer se na veliko šuška da bi se tad mogli boriti Stipe Miočić i Jon Jones. Nikakvih još službenih informacija nema, ali ukoliko bi se to obistinilo, bio bi to odličan način da se zapečati borilačka godina.

Linker
20. travanj 2024 04:43