UFC

Joanna više ne bira, žuri joj se nazad: ‘Nebitno što Rose planira, mogu se boriti i protiv Esparze‘

Joanna Jedrzejczyk

 Marcus Stevens/Zuma Press/Profimedia
Poljakinja je upravo Esparzi bila oduzela titulu UFC-ove prvakinje

Ne još tako davno, Joanna Jedrzejczyk bila je stava da joj se u Octagon je žuri, a kao da je odavala dojam da je spremna čekati borbu u kojoj bi dobila priliku napasti pojas prvakinje. Kao najuspješnija prvakinja slamka kategorije u UFC povijesti pravo na taj stav svakako ima, no realna slika je drugačija. Joanna je trenutno poražena u četiri borbe za titulu u nizu. Imala je između nekih od tih poraza dvije pobjede u borbama gdje pojas nije bio ulog, no neovisno o tome, reference za ponovno preskakanje nekih djevojaka ipak nema.

Kako je nedavno na račun neaktivnosti uklonjena s UFC ljestvice, kao da joj se upalilo crveno svijetlo i sad predugo čekanje više nije opcija. To je potvrdila u razgovoru za South China Morning Post. Tamo je izrazila interes i za borbu protiv djevojke kojoj je 2015. godine titulu oduzela. Riječ je o Carli Esparzi.

"Bila bi to zanimljiva borba. Imamo dobru međusobnu povijest, a ona čeka borbu za titulu. Ne znam što će se iduće goditi. Možda dobije borbu za titulu, ali možda i ne, budući da Dana White govori nešto potpuno drugačije od matchmakera Micka Maynarda. Ne znam, voljela bih se boriti protiv nje, posebno ako ona želi svakako osigurati napad na titulu", rekla je Joanna.

Esparza se istaknula kao izazivačica s najboljim referencama. To je potvrdila i Namajunas, no Dana White je nedavno izjavio kako za Rose imaju drugačije planove te da Esparza nije trebala odmarati i čekati. Time je otkrio kako je vjerojatno u međuvremenu odbila neku borbu. No, onda ponovno, iz Joanninih bi se riječi dalo zaključiti kako je od Maynarda dobila informaciju da je Esparza ipak iduća.

Ipak, ona ne sakriva kako najviše želi po treći put ući u Octagon s trenutnom prvakinjom, borkinjom koja ju je detronizirala, a onda nakon toga još jednom savladala.

"Je li mi Rose prioritet? Pa, da i ne. Znam kako se radi posao i znam što su mi UFC i Dana obećali nakon posljednje borbe, no isto tako razumijem poziciju u kojoj se Rose nalazi. Ona je prvakinja i može odabrati što god želi i kada. Ja bih se voljela vratiti u ožujku ili travnju. Ako prvakinja neće biti spremna ili se ne želi boriti protiv mene, uzet ću drugu borbu jer se svakako želim vratiti. Ne želim sjediti i čekati još idućih šest, osam ili 12 mjeseci. Nije da mi UFC radi bilo kakav pritisak, želim napraviti ono što je za mene najbolje", potvrdila je Poljakinja.

Joanna je slamka kategorijom vladala od ožujka 2015. godine do studenog 2017., uz pet uspješnih obrana titule.

Linker
25. travanj 2024 03:51